Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(24)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
咁應該會買q930b
6K
請問邊度買
JBL9.1 bugs , 駁任何型號電視都有呢個情況出現
咸片生活,上個禮拜有折,然後太古apita又有商場折
Icic $1000 $100 coupon
Q600B,可配什麼後置?
求救
屋企枝三叔Q800A 無啦啦無曬反應
用soundbar 個遙控㩒又無反應 最多彈個bye 字

屋企部三叔電視個HDMI / 電話藍牙又揾唔到條soundbar

抆過再插咗線 /電視重新開機都唔得

請問各位巴打,應該點解決
我都係用緊yas207,尋日喺ebay買左條bose 900希望滿意啦,人在英國但估唔到買bose野個價會仲平過香港

連運費£650
https://post76.hk/thread-335836-1-1.html
我見佢話 chromecast 版本有機會唔 support
有冇人研究過Vizio Atoms M512a-H6 Sound bar ?
Amazon計返$3xxx 又好似幾抵,外國網又多正皮

傳送門
https://www.rtings.com/soundbar/reviews/vizio/m-series-m512a-h6

我諗住轉 apple tv 算
反正一定 support 到 dobly Atmos
反而宜家係駁我部濕鳩電視係大問題
4k 30hz 冇 HDMI / 光纖 out
得但同軸
打機 PS4 / switch 唔知點駁隻 soundbar 好
求預算$2000 PC/Laptop用既Soundbar推介

會用黎打機,聽歌,睇戲,
PLX~
用聲畫分離果 d hdmi box ?
Sonos beam 播既時候窒窒下 電視冇問題
可以點處理?
好彩我無里個問題
但尋晚發現soundbar唔著時,隻耳仔放近會聽到好細聲電流聲
唔知係咪正常
之前有研究過 冇直送 計埋4千幾
不如買返三星水
btw又出左新款
SWA-9200S
早兩日入手左 Q600b 連後置
今日就係用咁既駁法
成功出到 Atmos
sn7cy用左一個星期 今日開電視已經唔識自動連過去,手動轉都無聲,試咗hdmi線冇問題。有冇人都係咁真係試唔到係電視問題定係生巴問題
試晒藍牙出聲,PS4博過去出聲都無問題。就係hdmi out arc連電視無聲,但電視有顯示到有連接,究竟係邊樣嘅問題sony 電視
想搭單問埋q700b 同q600b係咪只係差個Wifi?

如果係應該買3990成套抵玩啲
冇記錯對應嘅sub同rear都降咗一級
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞