Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(24)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
youtube 得少量片有5.1
多數歌都是2ch 居多
用過兩枝,差唔多,firetv 靚少少但介面英文,加埋佢個firmware 越做越衰,用chromecast for google tv 好D

當然最好都是Shield TV pro
所以9500唔會出聲?
到底9500s值唔值得買?for YouTube聽歌,呢間買街價係幾多$
同意。 如果只係簡單睇disney+ netflix 串流平台 , chromecast 巳經好夠做。 但如果你要play 4K truehd 檔, 一定要買shield tv pro 先得。
無用過,但自己估支soundbar 唔會同你升到去5.1 youtube source 要5.1先至出到 which 好少片先有5.1 近期先開始有
唉,當年唔識睇咁多買左部雞肋電視49x8500G, 如果買55寸今日就唔洗煩
電視都是果句,有大買大
如果買唔到電視買住shield tv pro/chromecast for google tv 咁都會大提升
見樓上話 fire tv 要 load google play / launcher 果 d
其實重唔重要
之前唔覺有人提
交左啲學費就明了,都係Google tv 玩住先,電視出年出bonus 再睇下過唔過到老婆關
帶佢去睇大電視節目,好似睇marvel 會靚好多
又或者玩switch 四格時都會大格D
重要,因為fire tv 根本都是行android
其實可以自由去裝apps 不過佢英文介面麻煩好多
下部想OLED一步到讓
電視台POST有大把討論
都是有大買大
google tv 夠玩一年,放心
當年average 未係55”
而家average 都是55,出面最好賣都是55/50/什至42
但好多人都是買65/77/83
但係bose 唔係有個TrueSpace 去enhance 個source 咩??
果d upmix 你當有樣野就好,如果真是mix 到上去,咁av amp 咪收得皮
Audioquest hdmi線有平有貴
如果香港的換verbatim HDMI 2.1
可以用taobao 的換zeskit HDMI 2.1
再貴D唔知是否真是有效
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞