Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(24)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
用緊Q800a 最近先發現就算熄左電視 第二朝起身 條Sound bar hdmi 同電源位中間都會熱熱地 唔算微溫 但又唔算超熱
想問下各位是否正常?Thank you!
我早幾日買左條DHT-S217
插ps5睇Netflix同打機
每隔一陣就會黑畫面幾秒 打機睇戲都係

我既插法
Ps5 hdmi >>>soundbar in —— soundbar out>>>vg289q (電腦螢幕)

試過ps5直插螢幕無問題
試過插舊螢幕(得高清)唔會黑畫面
試過買hdmi2.1新線都係會黑
打去天龍叫試Reset條soundbar 隔咗幾個鐘又開始有黑畫面

係咪條soundbar有問題
你個mon 係hdmi2.0,你試下ps5校低少少畫面例如唔用hdr同用4k422試下,如果無咗個問題就係個頻寬唔夠
我用Q600B 情況同你一樣
唔該巴打
我用Q990B 情況都同你一樣
已開箱q930b
想問問搭lg c2,平時聽歌最好音質既係咪係tv download 個apple music?
有冇c兄知咸片q700b幾錢呀
唔該
multimedia向又睇戲多就soundbar搞掂, 一物多用, 之後睇budget做人, 簡幾款出去試聽
正常, 想佢唔暖就用完抆制
你用開邊個streaming service咪download邊個 soundbar聽歌就用咩都差異不大
上個星期問4680
q800b 4880
留名
係買我就買q800b架啦
咁死都q800b啦
巴打有冇咩想法
買咗q990b 開心使用中
但係咪無得calibrate 的?
瘋宅q700b 4280
我知
網店限定
Apps 有得著space fit 會自動cal
隻sub 點?
80尺房
張檯得1000mm闊 (電視用42吋lg c2,有Dolby Atmos)
有邊款soundbar推介?
samsung Q系 1110mm太闊
budget大約五六千
咁應該無問題,尋日全日用無事今朝開機無聲,要掹電再插返先有聲
sub 都唔錯夠力,我睇戲要減2度
都幾堅wo
話佢同入打5.1 影院系統有得揮都假唔曬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞