Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(24)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
Polk Signa S4 大家點睇呢條
2千幾抵啦
謝謝解答
準備狗衝
咁比屋企人用都係 chromecast 方便 d
有中文
是 正常都是買chromecast for google tv
fire tv stick 個firmware 越改越差
q950a同q930b大家點揀?水貨未連運都係5k咁上下
streaming dd+ ok la, 如果電視有EARC相關setting可以開埋
入門唔錯, 可以測試下睇atmos content有冇audiodrop
samsung全線Q系都有subwoofer, 得sony旗艦選擇
2千零蚊 有無邊條soundbar 係抵玩?
見兇宅sn7cy 好似唔錯,但LG 後置轉左新款既唔啱用
想請問天龍216同214有咩分別 新手想平平地買枝soundbar玩下
唔該晒
睇完我有興趣買Samsung HW-S801B
Slim soundbar 幾正咁
巴打喇叭越薄啲聲好極有限
同埋支嘢有sub
同埋個價買samsung不如要番Q系
點試?我覺得力水唔夠咁
我想問用sonas beam 2 + sonas one 會唔會好不智,同等價錢係咪應該去買sony?
就咁一條sound bar係咪比起有埋音箱果d會差好遠如果5000左右有推薦嗎,感激不盡
呢個真係唔錯 如果睇戲嘅話
冇乜筆直買咗三叔s60b

細細部又有atmos

希望冇買錯
記得要買埋sub
計CP 無論Sony 定Sonos 咁拆開賣一定唔抵
如果你一開始就成套sub 同後置都有位擺
買Q990b 最抵玩
播下atmos野睇下有冇咩奇怪情況出現就知

咩叫力水唔夠, 如果bass唔夠好正常, 入門級level仲要咁細隻, 就算旗艦都只係大隻少少, 要有番d quality既bass要玩番喇叭setup
lg香港官方好似冇出過後置 佢擺明唔係好care香港soundbar市場

你接受到sn7cy冇咩bass既話入門玩下都ok, 有upfiring driver做番atmos效果
咩係214

216同217既分別只係virtual surround由dtsx變左atmos, 可以點燈自high下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞