Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(24)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
但咁樣就玩唔到surround 5.1 7.1 對嗎?

再望左一望, 咁玩都真係唔得, 佢寫左
While Zone 2 playback is being performed, height speakers installed in the main room cannot play audio.

即係要用zone 2就會冇atmos 得番5.1, 咁就真係要換avr
頂,天龍快d 出dirac 啦……
做完功課想買隻sonos beam gen 2

見到日馬買平過香港行貨好多

有冇巴打買過日馬水貨?同行貨除左保養之外有咩分別?
Zone 2 同 pre out 好唔同㗎
我用緊Onkyo R693

聽歌 E-270 有 av by pass
都係搞唔掂

而家兩套speaker, 換咗部大電視唔夠位
,好想換soundbar 算
kane 師兄是用邊兩對喇叭?
Proac 書架
同 Onkyo atmos 一套7.1 嗰款喇叭
kane 師兄用E270加proac
av amp 用R693 無preout 加埋一套喇叭
睇黎師兄都是2ch 聽歌為主
係呀聽歌多
用Av amp 打機都正
我估你用wharfedale DX-2 應該更加正
不過你同我都一樣,應該買番部有preout 的av amp 先
唔知會唔會賣大包update 埋舊機
真係得喎!!
堅感激ching 無私分享
應該無咁好死
希望之後都無事
留名 準備入手900
我考慮緊surround speakers 700. 依家有 soundbar 900
我都想知
係咪換過條電源線就得
我見有留言問香港220v 用唔用得 佢答識auto switching 100-240v
應該買返條線就用得
要再加天空喇叭
Onkyo 嗰set已經有
但anyway 真係冇位了
想換soundbar 算
上星期買咗隻q800b 今日隻水貨9500s 終於送到
連埋運費$1310
不過個優惠已經完咗
效果幾好 試atmos demo feel到嗰個環繞好連貫 不過要教下channel level。

不過應該要就番實際環境教。
聽歌都覺得幾得意,360度圍住咁播 , 感覺上係好聽咗。
聽開hi-fi嗰啲師兄咪屌,我未去到你嗰個level
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞