Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(24)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
但補左後置應該填返個不足,今日去百記聽又唔錯咁
bose 900買唔買得過,見好多巴打有問題咁
想換左隻216佢,近排佢成日會自己熄
自己熄是咪插左d hdmi 野撞左arc
有機會,可以點攪
睇下邊個插hdmi 野又成日自己著果d 最大機會

now tv 同mytvsuper 成日出事
想請教下電視用緊X85J
Budget $4000左右
想用到airplay 2駁埋homepod mini用apply music
有dolby atmos
Subwoofer最好可以細隻d或者無都可以
機身要有白色
有無咩推薦?
最近買左s517 但發現睇Netflix 間唔中有聲畫唔同步問題, 請問會係支soundbar 問題定係要係電視較?
謝謝🙇‍♂️
Q800B可摸耳再加後置係後面, 琴日AV睇佢報4880 , (驚日後屎忽痕)
Q600+9200S百記睇網上都係3990

試埋DENON S517, 都係5.1.2 殺傷力勁好多...
想問s 巴同各位 qobuz 點樣export import playlist

想將spotify 果個list 搬過去
Q800b + 對9500 先6k ? 想入手啊⋯⋯
睇你做咩多, 聽歌就用番2.0喇叭setup, 睇戲就soundbar表現好d, 入唔入門就睇你budget, 有人幾十呎都用旗艦
有冇巴打想要SAMSUNG SWA8500S/9000S/9100S 後置STAND?
淘佬買,換左SOUNDBAR想平放
(之前淘佬都要400蚊..依家平放$100)
不過要自己配番螺絲...唔知去左邊
得, source直接hdmi out去hdmi in點解需要arc/earc, 你搞清楚arc/earc用黎做咩先
Hdmi switch夾埋一個hdmi出,再到一個support ARC既hdmi轉換器俾光纖出同hdmi out拎埋電視既聲
試下換hdmi cable, 轉audio format, 低階soundbar有機會processing power唔夠食d高bitrate既audio track就會drop
正常, 唔抆電制你支soundbar只係idle緊, 同部電視一樣

電流聲太多原因, 玩開喇叭就知, 坐低聽唔到就由佢
或者一個有光纖出同支援ARC既hdmi switch,不過幾貴下
你點駁,條線用緊咩
factory reset晒所有野再試, 唔得既搵多部電視同一個conenction試下咪知
白色既soundbar都唔多, sonos beam 2
冇整playlist所以唔知呢 我多數都係add好多artist之後簡碟聽
s517 有個 hdmi in 同一個 TV(hdmi arc/earc)
用 chromecast 插 hdmi in , 再將 TV(hdmi arc/earc) 駁電視
係咪已經可以電視睇到 chromecast 訊號
同時又睇到普通數碼電視又有聲?
可以, 電視有arc/earc就得, 冇就optical out駁soundbar
唔該師兄
用緊原裝線 岩岩按按下又冇事 買番條靚d既先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞