伯明翰算唔算英國最伏大城市?

1001 回覆
767 Like 72 Dislike
去過北面 Llandudno
有海有山
成個town都好多公公婆婆
好似幾啱退休
難聽d講,英國人好講階級。
只有最頂尖甲級寫字樓、豪宅先會肯起靚。
次一等樓已經唔講設計,結果成個市容出事
咪臭係,呢度大把英國主子養的狗咬死樓主
我喺Hamburg 住咗好多年,歐洲各國冇去晒都去咗2/3,生活模式根本同香港完全兩回事。你哋香港人慣咗嘅私人屋苑地鐵上蓋歐洲人唔興呢套,歐洲城市最值錢嘅地段係行落街有cafe有pub嘅old town,如果你去旅行check吓酒店價錢,位於old town 嘅一定係貴過其他地區,仲會係幾十年甚至過百年舊建築,你哋最驚乞兒/道友/醉酒佬歐洲人完全唔當係一回事。
揸入倫敦都貴
係英國食屎都話好味架啦
你望下個所謂outlet 有咩鋪頭再講
Media City = 數碼港
靚係幾靚
但你喺香港都唔會去數碼港shopping
住home counties commuter town其實方便程度算唔算同住London無分便
定好似有d與世隔絕咁
同greater London入面最outskirts比其實係咪無咩分別
話時話
真係好似冇見過印巴乞食
揸跑車反而大把
我第一印象就係覺得似數碼港
不過諗住centre外嗰到好似比較多商業野同高密度住宅以為人流會多d
嗰頭都有museum theatre同獌球場都叫有野去下嘅
我又覺得好過所有野堆哂喺centre

雨,霧,草,羊
曼聯踢波 or 有concert 塞車塞到觀塘咁
冇香港人最愛嘅中超
其實歐美好多地方都咁
係旅遊區靚d
美國都係 大城巿都成個shithole 咁
見佢臨急抱佛腳緊
主要果幾棟野咪整得靚囉..
同上海灘, 澳門, vegas一模一樣感覺....
光鮮背後隔離一條街已經爛地, 窮鄉僻壤...
得個city靚, 行過幾區已經黑人區, 偷野吸毒乜都有, 周街都電塔, 條街泊滿車, 路窄到爆, 地陷歪歪斜斜.......
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞