伯明翰算唔算英國最伏大城市?

1001 回覆
767 Like 72 Dislike
Man啲人nice?

I see
唔錯
btw 你個名
就係有時唔想等我搭lift落去就係
如果講鳥語花香,Sheffield我覺得都幾好呀。
又會有少少生活配套不過搵工應該好難
倫敦同香港一樣西
Five ways算好添啦,又方便,超市又Morrison又Tesco,行少少已經到town

差嗰邊係Aston嗰邊,遠啲Perry Barr有個shopping mall,如果你由Aston過去,中間有個位成個中東咁,全部阿拉伯文,啲人包頭,有間大清真寺,嚇撚死人
一個星期先掃一次街
Man啲人nice呀,佢哋唔係文質彬彬嗰啲,不過比較熱情同埋地唔該前唔該後。
開門都會幫你撳住,撞到你至少會講sorry嗰啲
試過見到街邊啲同黨大家迎面而過,我照返平時咁樣讓比人哋行先,之後自己再過,佢哋都會同我講thank you
整體上冇乜嘢,不過可能有啲人會比佢哋嘅衣着打扮嚇親
已經係10年前去利物浦,downtown好靚,但街邊緊有車俾人爆玻璃老笠
Jubilee 嘅時候出咗倫敦,見到地下好乾淨,總覺得倫敦乾淨咗好多。
點知Jubilee第二,三日地下已經亂七八糟極度污糟
啲local同我講話因為Jubilee前特登清洗一下個市面
Edinburgh 治安好好
英國唔大唔通香港大咩
其實英國除咗倫敦
好多城市都好爛溶溶
就算有大重建,設計都冇乜品味,仲衰過大陸,保養又差。
下面歐洲國家都唔會咁差市容
住緊Hampshire幾好
仲愈黎愈多香港人
野食man已經多好多選擇 唔講野食
你唔會見到man既arndale centre隔離成排樓丟空
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞