伯明翰算唔算英國最伏大城市?

1001 回覆
767 Like 72 Dislike
係。最貴個時成千鎊一缸
On9, 有一半big 6 所在地都係好地方嚟
英國都算衰架喇... 不過澳加更加衰
大陸人多過鬼佬
口音長期比美國人當笑話

澳洲d大學得啖笑, 衰L過清華北京
打錯字
成日打中文就用返港幣價。
Thomas Shelby from where?
講真而家移英個班大部分都中產拎住至少一兩千萬過去 點會住上面班人講個d 差區

你估真係好似呢到咁多話帶三幾萬就過去咩
算啦。依家英國好多華人公司利益打手
淨係某生果地產公司係Manchester 都好多利益
仲未計過去十幾年好多華人,包括大陸人投資Manchester 樓
一開頭幾多回覆簡直帶風向咁
每個大城都總有垃圾區
唔係窮到貼地都唔會住入去啦
北好過南,north shield近醫院個邊幾好,近high street 就一定雜d,再上d Whitley Bay 更好
倫敦
好差喎。又多黑鬼
罪案率又高,又多刀仔案
都係Manchester 好
俾垃圾Agent 或者KOL水左果d
就算tier 1既倫敦一樣有d zone 好鬼差
你下下用最差既黎概括成個地方講經咩
係啊
呢到係幾搞笑

聖誕節嗰陣喺shopping centre影
曼聯, 曼城, 利物浦, 熱刺 - 差區
阿仙奴, 車路士 - 好區
費事教精佢地 叫佢地快啲去感受下足球熱情
我覺得好食過倫敦間Eat Japan,佢啲壽司都幾好食,同埋價錢都唔係真係好貴。
但係我覺得Ken Ho已經係全個Birmingham最好食嘅點心,有冇啲好食嘅餐廳介紹啊!
大部分就咁用城市名做校名嘅u都正常,如果加咗city, metropolitan嘅字眼就睇路
Eat Tokyo?

我都食過,上星期我地買左刺身返黎整,係屋企都食到刺身同壽司,有壽司朗級數,不過當然貴一倍啦,七十幾磅,不過有35磅係海膽。
弱弱一問,成個Birmingham 都係住宅,無offices 無工廠??

個個黎Birmingham 退休??個市中心細到仆街
個town細𠹌到

我只能夠講Reading係住宅區
對岸仲有香港製造嘅電車坐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞