伯明翰算唔算英國最伏大城市?

1001 回覆
767 Like 72 Dislike
五毛返大6
SELLY OAK?
真😂 同個city centre 感覺大好多
你試下行去Aston嗰邊
個個位講緊city centre步行十分鐘喎 唔講佢講邊度 我都係比較緊市中心位置姐
好多年前去過利物浦同曼市睇波,一出火車站曼市成班貌似道友既人坐晒係地下成地垃圾,間連鎖酒店仲一陣臭味,成個城市污煙障氣咁

相反利物浦就舒服得多,d人都nice d,個城市又有特色
多中國人
倫敦去伯明翰有條鐵路線係JR East經營
但汽水機啲選擇真係麻麻
man d人粗鄙啲. 利物浦最正係成街臭草味
我覺得manchester幾好 啲人都nice
住five way, 完全唔覺有咩問題
直頭係垃圾
Manchester好過伯明翰好多喎
我去過好幾個大城市,Manchester係整體方面算係喺倫敦之後。
我唔係淨係講嗰個城容,唔係講埋一啲生活配套,搵工同埋啲人嘅態度。

但伯明翰真係垃圾一樣,冇一樣嘢好
係,啲人真係幾Nice,雖然衣着方面有啲crazy 但係啲人好有禮貌。
Edinburg hmmmmmm 不了
其他未住過唔知
離開咗city centre 係咁上下架啦,你去selly oak去Aston 都係咁荒涼
另外同樂嘅熏蹄雙蛋飯世一
你有冇去過㗎 Manchester真係算係倫敦之後比較好嘅地方。
Cambridge去過比想像中差,啲人閪閪地。
可能我對佢嘅期望太高
five way唔算荒涼啦,起碼有cineworld
但係Manchester city centre唔知點解一地垃圾,連Leeds 好似都乾淨啲
曼市/ 利物浦 都係倫郭之後啦
話唔好既都唔知有無去過
人又nice 又多野食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞