伯明翰算唔算英國最伏大城市?

1001 回覆
767 Like 72 Dislike
我講市容
加拿大撚表示,負十度根本係秋天,一件外套搞掂,唔到體感負30根本唔算冬天
而其落大雪時多數唔凍,因為風細,冬天大風晴天就真係甘
Bristol有加藍坐陣,驚閪
好難講
人人價值觀不同,係睇你自己
有D人治安差無咩所謂,無民主就係世界末日
依家送國籍
咁睇你仲想渣中國passport 定外國了
做乜唔quote 埋落去

This compares favourably to Bristol's overall crime rate, coming in 25% lower than the Bristol rate of 113 per 1,000 residents. For England, Wales, and Northern Ireland as a whole, Bristol is the second safest major city, and the 789th most dangerous location out of all towns, cities, and villages.
本身都”Bristol is the most dangerous major city in Bristol”
我屋企聽到有個親戚買Birmingham
大家都
好雜嫁喎 洗唔洗送個沙包比你入伙
Birmingham犯罪率非常之高

好多醉酒生事 打交咩都有

好多黑人 好多印度人

垃圾城市

冇咩英國味道嘅城市 因為二戰嘅時候 納粹德軍炸毀咗好多舊建築物

仲有千祈唔好讀Birmingham City University

狗屎垃圾野雞大學 質素好差 狗都唔屌 好多支那學生

最多都係讀BU or Aston
長期陰天
冬天勁凍因為係英國北邊
勁落後勁舊
古城咁
咁咪唔好去太差既city 同唔好expect有香港個治安
香港個治安其實世界級
好老實除非去做生意搵到食/夠錢退休,如果唔係生活都唔好過,扣完稅交完租同雜費份糧所餘無幾,如果你好鍾意英國令你可以支撐落去咁又唔同,好似有啲人勁鍾意日本,過去捱都好開心。但我睇唔到佢哋係咁,至少我好多過咗去嘅朋友我都唔覺佢哋有幾鍾意英國。
咁香港仔呢
入到籍啦咩
一陣全部踢返走又要考英文就好笑
Bristol in Bristol? up乜鳩?
呢句如果一年前講,肯定比人吊到飛起
諗起台灣英文點解撚鳩班香港人
出名治安唔好
不過係嗰到五年
一路返工 一路去英文班
點都可以由ielts 0分 > 6分嘅
再上6.5就睇下自己努力
咪係,而家仲係言之尚早
政策可以隨時變,睇下國會有無人提出
下任首相咩料都未知
就算係一年前,係香港半夜肚餓落街買嘢食我諗我都唔會驚,但係英國一入黑條街靜少少,有個人係我身後行我已經好淆。
平時治安係好一定係事實,不過老實講721嚇親太多人,點知到時欠薪,其他問題會唔會又黎多次,河南有辦你睇,無19年,有幾多人會走啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞