伯明翰算唔算英國最伏大城市?

1001 回覆
767 Like 72 Dislike
你想表達既係?
你住Warrington Central Station 上蓋係既
london 嘅話唔出奇
birmingham?
有錢人
正常比錢50-80嘅野雞都入到
你比錢入間100打後
買曼城咪又係,啲人連 Trafford 係邊都未知
有冇咁誇呀
晚飯時間亮賢居樓下萬發同愛文生果頭好旺㗎喎
因為佢地細個去Birmingham 玩
都比人撩過
之後我講起唐人街附近條爛隧道
個個都話 咁撚耐仲未整嫁
唔呃你過咗亮賢居一兩個街口真係開始少驚,入黑之後應該唔敢過個頭
我比較著重喺Birmingham 揸跑車拎樣嘢多過國籍
我識嘅印巴做做IT, 醫生, 會計 都有
反而drug dealer 係白人

者係深水埗大排檔見到架跑車
你會覺得係撈偏定ibanker 機會大
我未食過桃園wo,好食?
因為Birmin真係戰後城市

二戰嗰時畀德國炸到仆街
開返啦,我之前聽講話有老鼠都唔敢入去,不過個日諗住去飲茶,Ken Ho 同粵心匯都無開,得中華閣開左,所以走左上去飲茶,發現同香港既茶樓感覺一樣。啲野都好食。

佢係連衛生情況都同香港啲酒樓一樣,只係呢度啲人衛生要求高敏感姐。BTW,佢清潔完開返應該姐係清理左啲老鼠問題啦!

題外話,我十幾歲個時係酒樓做過夜間打麻將酒吧,啲冷氣糟位係好多死老鼠屍,一入酒樓冷氣夾雜個隻味,其實係死老鼠味。所以你估香港啲酒樓無老鼠咩?
個間日本野會唔會好貴?我地行過呢次都無入過去食,驚佢又貴又唔好食。

BTW,上次食完Ken Ho我都飲左好多水先搞得掂。不過個蘿蔔酥好正!
吊呢D人做咩認真答佢
咪由得佢打飛機囉
印度人其實好聰明唔一定靠攞偏先搵到錢Birmingham 係咪好多印巴揸跑車我就唔知單係屈佢地係drug dealer 我就覺得唔合理
Nottingham都唔掂咩睇佢crime rate都算低

咪曼聯主場個度law
大城市窮人多crime rate肯定高
低?你有無Google過
其實做餐廳都可以揸到跑車
我見過個印巴人就咁泊左架法拉利係大街馬路半上壆,抱住個仔入左人地屋企。
幾百萬架車都亂咁泊放街,真係痴線!唔驚啲行過既車hi 到佢個鏡。
英國d 街係咁佢哋個啲幾百萬嘅車都係泊街
泊街唔係問題,你搵個正常既位泊咪OK囉,市中心成日有啲咩超跑泊街,都係泊係個位入面。你知英國啲路,明明雙線行車,但其中一條線永遠都泊住架上左壆既車,變左得返一條半線比兩架車行。大佬,人地啲車又唔收油過,我架Toyota唔少心 hi 到你架黃色法拉利個右鏡,我都唔知點賠!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞