伯明翰算唔算英國最伏大城市?

1001 回覆
767 Like 72 Dislike
其實啲council tax 去晒邊點解冇咩本地人屌
中產區相當於港島區 你估個個都負擔得起
英國有班香港人就咁諗,睇ViuTV,聽廣東歌都係罪
加拿大反而冇,好多年青本身又黃都會繼續推介港式嘢同唐餐。
倫敦日本舖買嘢
住深山都肯送到上門口
成日買新潟越光米
你去下numbeo check 下英國差嘅城市,有一半人唔敢日頭一個人外出

得閒留意下英國報章,日光日白比人桶幾刀,打劫,喺英國差嘅城市係會經常發生
深水埗同英國冇得比啦下話
由細到大都係住深水埗最多道友同蝻果頭,平時去完夜街或者飲完嘢半夜戴住earphone打住機咁行路返屋企都冇事發生,喺英國就算喺啲治安好嘅區如果咁樣做部電話早就俾人搶咗
鄉下黎
有D人真係天真到不得了,以為有反歧視法就唔會歧視
試過D老師同學放聖誕假前最後一堂同所有人講merry christmas除左我
very funny
成個post 講到咩地方都好差咁英國無樣野好

咁姐係要留港啦??
羊多過人
巷仔嗰間唔係大嗰間喎
無得咁比
香港你住到大西北都返到中環
英國成個國家黎你離得南部太遠人工就低
你移民一個地方,梗係要睇差嘅嘢你接唔接受到,好嘅嘢無需要講。其實最好係花啲時間去住吓親身體驗再決定。我見啲人移民當買棵菜咁,到時只會一大堆家庭慘劇發生。
呢個已經係最旺既city centre🤮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞