伯明翰算唔算英國最伏大城市?

1001 回覆
767 Like 72 Dislike
班香港人仲扮晒中產
住埋d狗屎垃圾地方
我就未見過支那中產落嚟香港會問人買深水埗定天水圍好
用fulla thieves, chop shops, ridden dump去形容呢個地方
newcastle 幾好
起碼叫做有條河喺度
同埋個city唔會叫做溶溶爛爛
認真 一個人天未黑起newcastle 絕對安全
Newcastle 南北落差好大
其實冬天d雪系條街道都好污糟
但其他日子都好乾淨
仲要city center 隔離有個town moor
好撚正
鬼咩
班地產佬見D新樓無中產要
咪嚟香港坤水魚
車費好貴
salford都幾好住
Birmingham 就多支那人去過manchester未
Digbeth個邊就真係爛,佢黎緊hs2搞掂個邊應該好啲,因為已經好多planning application排緊隊,之後應該會好啲,但至少呢十年都應該係咁爛

覺得乜都爛爛地應該係因為佢近年起嘅全部residential 野,你睇下佢啲新少少嘅地標都起左10幾廿年

另一樣野係公共交通都差差地,但唔算最差
初黎報到英國,真係唔知咁都可以online買🙈

中英啲點心都好撚正,不過隔左咁耐,唔知依家啲水準點
係邊度影?
仲有metro center
Bham以前成日叫boringham香港人去住一係st martin gate,一係mailbox嗰邊,去ldn兩個鐘其實好方便
Birmingham係英國第二大城市,竟然無地鐵

塞車塞到….
你識咩多chop shop 勁正 撞車都easy fix
你識咩多chop shop 勁正 撞車都easy fix
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞