伯明翰算唔算英國最伏大城市?

1001 回覆
767 Like 72 Dislike
咁中意同支那人爭過,黎英國做乜
係香港繼續爭咪得
愛丁堡係蘇格蘭
真心推介 Surrey
呢區堅正
愛丁堡有無得撈呀
現實係大部分人都係Arthur 醉酒佬
咁唔係個個想住鎮仔
人口少又少野玩
真係南邊大城市得london
之後其他所謂城市都係得返 2 30萬人口
Bristol人口都多如果計埋西南
哪有錢
你想做英豬唔再理香港同中國野係你嘅事
連登近排密密嘅踩Bir 都係個幾個point
永遠拎centre 治安差
仲特登搵個南亞人聚居區出黎
一講Manchester 就拎個幾個好區出黎
成個吹風都好明顯
Bir city centre 少野行係真
但因為正常都唔係住正city centre
揸車入去都35-60分鐘
揸多半小時都到倫敦周邊
Oxford 又係個幾鐘去到
所以個玩法唔同住Greater Manchester
成個North West 真係得Manchester City Centre
Why the fuck do you think Peaky Blinders is set in Birmingham then? You muppet
細到仆街又污糟,成個市似足底特律噉,又多道友癮君子童黨痴線佬。
除左去costco基本上唔特別去河南,newcastle市中心就算行橫街窄巷我都覺得好安全,條grey street仲係全英其中一條最靚既街。
我住近海住宅區治安好到爆,地下隻窗開住幾星期唔記得關都冇野,出門條鎖匙插住響門口唔記得拎,返黎都冇野
咁你地真係加油。
Manchester 嘅小粉紅加離地藍絲多到咁
記得搞多啲大型集會激下班小粉紅出黎打架
我覺得Exeter 幾好
治安同方便幾平衡
好少聽香港人去
你咁講咪仲biased
Manchester隔離幾個northern powerhouse大城市加上面幾個national park任你去喎
同埋睇返自己城市有乜野行唔係重要過附近城市有乜行咩
想住幾百萬人大城市
又比唔起錢住london
咁去birmingham咪啱
有乜咁伏
點會冇 話哂都算係大城市
咁你努力d搵個無支那人嘅淨土最好香港人都無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞