(有圖)點解香港而家出唔返90年代嗰種有仙氣既靚仔靚女?

669 回覆
769 Like 98 Dislike
世界污染 食嘅野都污糟 多輻射 重金屬
因為新不如舊,新一代一定係垃圾
愈舊愈正貴古賤今係人類定律
有 不過你有偏見唔覺
收皮啦 Messi Ronaldo 勁過 pele 呀 76
佢係靚仔10倍既林家謙

以前啲妝下下咁濃
眼線勁明顯勁黑 鼻影又勁 又搽個大紅唇
再加埋低清濃霧filter 個個都變女神啦
香港宜加一樣有靚樣
試下用番呢啲妝同濾鏡拍番咪又係變女神
其實根本係審美觀窄咗
主流媒體渲染下
男女都好 大眼高鼻嘴細白雪雪先叫靚
以前邊有咁多呢啲 整體感覺靚就係靚
有才華有氣質就值得捧
梅姐都唔叫靚㗎 咪又係大把Fans
男呢 on9
我覺得佢唔係話好靚仔
蔡少芬第一張好撚似富江
氣質唔係講緊樣咁簡單,以佢為例,佢本身性格斯縮體態又唔好,不過呢啲係觀眾審美加公司低成本零培訓影響比較大,但咁都賣得出所以咪唔使再投資去train囉

以前啲星,特別係行影視嗰啲基本上都訓練班出身,茄呢啡都要train過先有得做,個個訓練到就咁行出嚟體態都好好,舉手投足係feel到有一種精緻同優雅喺裡面,邊似而家啲星又挨挨榜榜又um腳又駝背咁都好意思出嚟做星

同埋而家流行貼地同鄰家feel,所以一係就韓風一係就Mk風一係就鳩鳩地普通素人咁
各花入各眼但佢好有氣質 貴族feel
宜家都大把靚仔靚女,ig都大把啦,但宜家越騎呢越樣衰反而越易出位,大家中意睇d騎呢低俗野,以前你做得明星,一係有外表,一係有實力,宜家兩樣都可以冇,唔好拎collar出黎講啦,成隊有邊個係靚,ivyso已經最好,個阿day話靚都成個豬頭咁,youtube界仲衰,全部都係騎呢怪,kenny樣衰核突到咁大家都中意睇
離一離題
以前啲人影相會有千百樣表情
依家所有人影相都唔超過三種表情
知道自己邊個表情chok到五官最靚 就永世都係個款
但真係好倒模好無生氣

影全身 一定係45度+曲起一隻腳/一隻腳申前

其實無可厚非
以前大家嘅相簿擺係屋企
依家啲相upload哂上網
好容易被朋友或者網友拎黎恥笑
所以係想張張相都無懈可擊
時代精神:
以前經濟起飛,人人平等,努力有收穫。
社會一片朝氣,人人向上,樂觀開朗,活潑精靈。

家陣完全相反。
經濟愈來愈差,絕望痛苦,無出路無方向。
社會死氣沉沉,睇他日仆街去令自己開心。
日屌夜屌,做得好屌,唔好又屌。屌天屌地屌空氣。

活著但是沒靈魂,行屍走肉,個個等打靶咁款。
等下一個時代啦。
而家成班油頭粉面
連AL都有咁多人鍾意
時代唔同真係無辦法
美斯 溫室小花
球玉 燥狂刷數據
唔好話比利,學界都比唔上啦
鼻扁、唇厚、皮膚黑呢啲特徵,以前會叫靚仔,但今日係完全唔符合審美觀
概然性姐,唔係必然
耐唔耐有D機因突變既
但同上層社會比質同量都差好遠
而且應該會愈差愈遠
因為而家d人比較無taste
你比較下以前90年代既愛情同而家年代既愛情就會知點解
咁既唱功80年代死硬啦
Jeffery edc
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞