(有圖)點解香港而家出唔返90年代嗰種有仙氣既靚仔靚女?

669 回覆
769 Like 98 Dislike
屌你依家播緊李嘉欣,一大頭d皮膚勁殘囉,根本每個年代都係靠燈光化妝嫁喇,咩以前冇電腦執圖,係手法問題姐, 以前張張雜誌封面相都用哂柔焦影,打枝暗燈成個身材出哂黎,曬相又有人同你執靚個輪廓癦屎
舊時D人鍾意新年去影樓影全家福,一黎相機貴,二黎執完d相見得人
第3張好靚仔
劇照起碼用4組燈先打到第2,3張相咁靚仔
EDC 有浸好妖好邪氣既 f u c k boy氣質,煨蛇冇
真 我就係因為覺得做ibank搵錢啲所以選擇唔入娛樂圈拍戲
原振俠已經算好殘好腫
見你個名先問你知唔知拍電影用左幾勁火數既燈去打燈 根本上代人個拍攝技術救左好多演員
你認真想像下,如果宜家呢個年代仲係呢樣呢啲妝,其實好有抖陰大陸味
咩意思?
攝影器材,科技進步咗,所以人影得醜樣啲?
影得朦,有朦朧美,個人會靚啲?
科學實驗好簡單,樣本比較:一張朦到朦太奇,一張超高清。
再問吓一百個人意見,我就覺得唔係。
路人樣都吹奏
審美疲勞又唔見睇舊時明星相會覺得唔靚
認真答
我覺得相由心得

新一代人接受嘅資訊太雜
太習慣即時嘅滿足
影響埋前額葉嘅發育同面相
令到個眉眼生得差咗 冇以前嗰代人咁飽滿
明明講緊個樣靚唔靚有無仙氣
你喺度講咩作風cool
講真P撚完圖都真係冇仙氣,
姜濤五官冇果種型英嘅明星氣質,
佢做親民鄰居乖仔就得
其實你係街見到嘅覺得靚仔靚女 真係上鏡同啲明星擺埋一齊嘅時候你就會覺得變到好普通所以頂級靚人少咗都真係事實

印象中好撚矮
你有無諗過係而家越黎越高清
而家大把明星拍劇 都要求一定要blur咗先肯拍
因為宜家無咗星探
而家要舉例 其實都有
男既Jeffrey

女既就吳海昕同許恩怡
因為攝影師唔識影返90年代果種仙氣
同埋相機數碼化 同以前哂菲林係兩回事

Sor9我係味認真左
泡菜乸型文化影響世界
男子漢根本就應該要好似金城武黃德斌咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞