(有圖)點解香港而家出唔返90年代嗰種有仙氣既靚仔靚女?

669 回覆
769 Like 98 Dislike
你擺黎明見到尊龍都唔擺多張尊龍
得班歪咀撚
其實不嬲都有
不過俾連登仔踩到落地底啫
又真
依家啲荷里活演員無乜邊個有你所指個幾個後生時就有既星味
國民初夜
咁多新一代不如上一代嘅論述,以講個樣最撚on9

你話上一代有taste d、台風好d 都吹你唔漲;屌你講樣,唔通近廿年香港人DNA 突變,所以樣衰左/無仙氣咗? 定飲得太多東江水?
D舊相都有執
Style問題姐
以前社會上明星既地位係高高在上
要有種遙不可及既感覺
依家大家都興貼地d
總之個style要親民
其實依家都好多有錢二代無你想要果種feel架
不過依家有家底既人都不屑做明星姐
90年代頭既香港明星,特別係女,個look都係模仿歐美,到左00年之後就變哂台式MK look
真 睇返以前年代啲片
街到靚嘅女仔其實好少
明星就頂級靚
但依家其實街上普遍靚女係多咗好多
只係明星就冇以前咁神級
好大原因係因為依家香港靚女唔洗靠入娛樂圈 大把地方搵錢仲多
以前入娛樂圈可以大紅大紫嘅都係精挑細選,
就算樣唔夠標青,
都一定有能力或者個人魅力吸引大眾
加上90年代歌影視咁蓬勃,
造就同培養真正嘅男神女神當然高質好多

依家科技進步,
普通樣都可以靠化妝靠後制變靚仔靚女,
搞下綽頭就可以做KOL,
仲要今時今日香港做娛樂圈咁撚霉,
真係靚仔靚女嘅好多都唔會選擇入行
97後溝晒大陸種
Gay is the new cool
講靚仔靚女一撚定宜家多
飲食/保養都比以前好咁多

樓主純粹懶獨特見解,唔洗理
印度天后
以前除非你近距離見到真人
如果唔係根本睇唔到明星塊面啲瑕疵細節
以前果班個個都有氣質
而家邊個有

一代不如一代
但係感覺好似唔止香港係咁日本荷里活都好似係咁

新一代伍樂怡有仙氣
以前明星sell距離美、高高在上、個個都係平民望塵莫及
本身個樣唔靠造型已經好突出,唔係街邊會搵到嘅樣

依家明星sell平民化、你同我都有機會做到
本身個樣要夠街坊,一街都搵到差唔多樣,主要靠造形stand out自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞