(有圖)點解香港而家出唔返90年代嗰種有仙氣既靚仔靚女?

669 回覆
769 Like 98 Dislike
屌你肥撚到 做明星都無身材管理既咩
好多肥婆豬扒唔認同

真 姜起碼睇落似返個idol
anal成個抖音風嗰種膠臉支那仔咁
除左靚人依家有好多方法出名/搵錢,少左人想入娛圈之外。
我覺得係娛樂公司同埋傳媒問題。
以前班星無論演技/樣貌/身型個個都有自己特色,有星味,同魅力。

但係由2000年打後除左陳冠希一個真係叫靚仔,冇一個所謂明星真係一出黎已經驚為天人。娛樂公司搵嗰班: 容祖兒,側田,吳雨霏,Stephy ,林峯,木偶鼻 etc 全部一開始出黎都係勁普通路人樣,係要經過咁多年一直進化先叫好DD。加埋當年D人開始鍾意才華型明星,咪搞下搞下冇曬靚人睇。

0靚 模個期仲衰,D女明明豬到PK,班傳媒係都要係後面加女神兩隻字吹奏,進一步降低大眾對靚女/女神標準。

再去到對上個10年,健美風格盛行,個個睇身材多過睇樣,冇咪8又唔得,有米8冇6舊腹肌又L唔得。樣就清一色韓仔白滑/童顏feel。個個倒模咁樣。傳媒就係咪都係後面加埋D meh 大長腿,人魚線,子彈肌呢類詞語,而呢D同個樣根本係一D關係都冇。

對比返以前其實對身形要求相對低好多,反而真係著重個樣夠唔夠精緻梁朝偉,劉德華,哥哥,陳伯強,郭富城,張衛健我幾肯定全部175或以下。

如果依家將so call "男神標準" (180up+6舊腹肌),擺返落8,90年代,你得到既除左斷水流大師兄,張耀揚,盧惠光我真係諗唔到仲有邊個。
而佢地係型,但係絕對唔係主角。

香港要出返90年代個種樣其實可以,但係娛樂公司揀人係應該行 樣>>演技>>身型。
先天身型其實冇所謂,可以後天keep 下fit/著衫去彌補。
李小龍囉
李小龍點都冇米八啦
最尾嗰張唔好啦
好似係陳寶珠?
不外如是
靚聲
大把人睇東張又唔覺多人屌
Uber眼
可惜死咗
張國榮隔離乜水?
譚詠麟
成個地盤佬咁
貧富懸殊
靚仔靚女搵一個有錢佬富婆包
好過俾一班fans 課金太多
你估相入面啲明星無化妝咩
啲大紅唇 粉底 眉 都好明顯啦
宜加一樣有靚仔
有時真係無謂捉住舊嘅黎講
新一代一樣有大把靚仔靚女 有氣質嘅都有
係睇間公司有無咁嘅行動造番好個造型
【中餐廳】謝霆鋒素顏男神無誤 趙薇力證:他從來不化妝 | 香港01 https://www.hk01.com/sns/article/114986
On9 搞好造型,光頭白tee 得啦,咁都唔識咩 76
是但啦,反正型又屌,有料又屌,乜都屌

同埋依家d 年輕一代既審美都唔同左

你90年咪又話70 80 點點點
唔覺得佢有幾靚仔

一齊唔化妝,睇下邊個靚仔囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞