(有圖)點解香港而家出唔返90年代嗰種有仙氣既靚仔靚女?

669 回覆
769 Like 98 Dislike
以前啲星抄日系
宜家抄韓系
韓國嗰啲整容整出嚟 緊係好睇啦ON9
就算睇返今時今日
用郭富城做例子,五官輪廓氣場依然係屌打
今時今日邊個可以匹敵
咁都可以賴像素
咁多人話低清濛咗就有仙氣,姜B加層霧咪一樣無仙氣,而家啲星真係無氣質嘛

ig大把重filter相啦
邊張做到氣質出黎
近年最有仙氣女星一定係佢
行撚開啦官台cctvb
韓國全部都大整過 唔知點評
同埋90年代韓國啲風格太九唔搭八 好影響咗觀感
但其實你比嘅話bts 個班單講樣其實都⋯

同時你諗返以前日本 木村 福山雅治 全盛
去到山下智久其實已經差咗一截 依家個啲日本仔直頭

之後荷里活當年湯告魯斯 Brad pitt 里安納度 Johnny depp Nicole Kidman
後生個時再同依家紅嘅荷里活演員比
班友真係超低能,你可以賴高清修復有修飾過畫面質素,啲皮膚同grading可以美化咗,但唔通金城武個樣又係假架嗱,邱淑貞又係靠ps咩而家個標題都講緊仙氣,即係靚人嘅氣場呀嘛,啲所謂靚仔靚女有鬼呢個氣勢咩,根本就冇嘢賴搵嘢賴
唔好話t唔tvb,咁都拎嚟講
吳大維呢啲樣都少
但冇可否認佢戀愛預告果期迷倒咗唔少人
靚得黎係好有氣質

90年代啲人都係咁講
點解香港出唔番70年代blah blah
梅艷芳果類賣實力唔講
覺得因為以前要好靚好靚先做到明星
真人見到係breathtaking
而家化妝技術好左
求其鄰家女孩樣都入得行,諗住化妝搭救
佢唔算最靚,但點都同馬蹄露有一段距離
你上面用啲咁樣衰做例子梗係啦
今年有 劉宋威
依家啲韓仔個樣越來越女性化都叫好
而家唔係個個想做明星
之前就話選美可以嫁有錢人
而家用patreon就得
無話唔認同樓主
不過四大天王年代都會有人話佢哋唔夠陳百強譚校長有台型
個個都無四哥胡風靚仔

神化舊人每代都一樣
我9估

個陣係 自然+ 文化單純

文化:
因為個陣未全球化得好勁 每個地區都保留自己特色
同埋網絡唔發達 唔會炒其他人風格
變左多d 機會develop 個人風格/ 港風

再加
以前係中意自然 唔重妝 唔做作 唔洗搏效果

而家就越做作越chok越好 唔靚又可以化妝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞