(有圖)點解香港而家出唔返90年代嗰種有仙氣既靚仔靚女?

669 回覆
769 Like 98 Dislike
咁佢爆紅個時都未整容嘅,佢真係演技派嚟,雖然當時人笑佢醜小鴨
唔認同

人應該係有某啲天然嘅審美標準
係佢話矇+filter一定有仙氣
繼續講埋女仔
雖然靚女多過靚仔好多倍
但二十幾年不斷左翼化,女權主義羊群思想加持
有氣質既女仔自然不斷減少,反而俗氣女仔數量幾何級數上升
市面不少靚女都帶有俗氣,即係俗稱西面西女人

八九十年代靚仔靚女有仙氣同氣質,係因為左右大致上平衡
各走極端只會玩完
係喎!今晚揾黎睇先
多謝師兄
正解

不過都仲差少少氣質又真嘅
同埋個樣辨析度高

而家個個人嘅樣差唔多
尤其女仔

講真舒淇都唔靚 但係特別d
連堆二打六咸濕女星都認到樣
係而家堆kol出身嘅 真係好難認
呢套好野黎架,有一段3人跳舞經典場口😍
之前netflix 有,師兄望下仲有無呀, enjoy 😊
因為以前你根本冇途徑去睇到明星私生活,咪覺得佢地係天上黎嘅仙女仙童囉
以前啲明星離地咪氣質囉
好肯定揀麵包至上

因為上一代老母揀晒窮嘅靚仔,佢哋啲女咪迫於無奈揀有錢啲豬
日本七十年代就山口百惠 , 八十年代就中森明菜, 香港70-80年代女性潮流基本上係呢兩個女人

題外話

黎明依種,香港最紅,但外國好似中意三大多d?

劉=李安納度,思想型
郭=Tom cruise 運動型
張=Tom Hanks 實力型

黎呢?好似無
雖然內涵唔同,但外形幾似

梁朝偉?
黎明係有人話似奇洛個種面長高大公子型嘅
李安納度=劉華都好牽強啦
全盛一個小白臉一個飛仔
似brad Pitt就差唔多

仲有碧咸
Jack 係飛仔
Leo 搞環保民望高,同民間特首一樣
二人都多思想戲
中森明菜係真靚
明明個口咁大
五官擺埋一齊就岩岩好
仲要每個表情都靚
尤其笑個時
一方風水養人
當年香港最繁華,大部分人氣質都好好
亦有大部分中國靚女細個就嚟香港搵食
之後入埋娛樂圈
香港亦有最頂尖嘅服裝造型設計師、導演、製片
當然個個有仙氣

選我正解

女人天花板, 真360度睇都靚, 有才華, 姓格又正, 唱歌勁霸氣低音炮, 但一正常講嘢又勁温柔超細聲
Brad = 霆鋒 mk 溝女勁
Filter 問題
師兄識野dua lipa仲要係天然靚女,個板樣由細靚到大,又有氣質
Low-cost yet excellent mv
https://youtu.be/k2qgadSvNyU
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞