(有圖)點解香港而家出唔返90年代嗰種有仙氣既靚仔靚女?

669 回覆
769 Like 98 Dislike
你都識講老咗你望返上面嗰埋圖老咗之後嘅相都唔得掂
但係佢硬照都唔係靚喎
以前啲明星對眼靚好多
my little airport
那陣時不知道

如像九十年代初
照片裡海灘的印象
那種下午沒有重量
帶點迷惘奔向夕陽

那年獨自去南洋
一杯白咖啡的早上
四周是可冒險方向
尤加利樹葉的香

那陣時不知道
置身的日子都發亮
眼光裡藏著的囂張
往後已不再同樣
本身係㗎 入完tvb支化咗好多
以前朱茵住我學校附近
真係驚為天人

唔好講以前明星啦
以前學校的校花校草已經好過鏡同collar
屌, 話撚左, 講講下樣走去講唱功
其實好撚靚
唔神化舊人,唔講娛樂圈,個人覺得係個人特色嗰到。我有時睇返兩老後生嘅相都o晒嘴,我老豆後生嘅時候係啲油脂仔,gel個飛機頭加嗰啲飛仔衫(類似Michael Jackson beat it入面啲人咁)個人覺得其實幾型

而老母就普通女仔一個,但睇到佢同啲兄弟姊妹一齊dress up 著西裝去影相(佢哋話好難得,所以要著得整齊啲),係真係覺得個個人都有唔同特色,啲西裝又唔同而家嗰啲咁(個人真心唔欣賞而家嘅西裝,好似太slim咁),不過而家兩條友都變晒老嘢

以上純屬個人觀感,唔知大家有無差唔多嘅經歷
啲歌比唔上00年代姐 唔係啲樣比唔上 00都有好多靚仔
四大天王之首唔係浪得虛名,全盛時期真係正撚到癲
莫竣名
有鬚冇鬚都好型

家陣唔俾講?
可能係審美單一化左?
靚其實有好多種 唔一定係雙眼皮大眼尖面白幼瘦
以前嘅明星好似有返自己個人風格,都各有市場
Sell 清純可愛又有 性感成熟風情萬種又有 小家碧玉 傻大姐 女強人feel又有
而家港姐你分唔分得出邊個打邊個?個個髮型同個妝都一樣
男明星都係 個個面目模糊
Danny嘅氣質好特別喎,好多人都係迷佢呢樣嘢
會唔會係以前d相濛d
有種濛瀧美所以睇落靚d
我覺得講輪廓其實差唔多
Ivy So拍埋去90年代既女星比真係會死
你咪亂講野呀
人地全球知名女歌手嚟
話佢似馬蹄露 小心人地老豆又告鳩你
你咪理
7萬人覺得佢靚咪得
離個題po下覺得幾型嘅日本明星
相既問題
唔該你揀返全盛時期既相啦
依家啲中學生對兩性關係認知就係女人係雞
仲點pure 點true
你講一講又真係,依家d 女好靚都好,個feel 點都會好世故咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞