(有圖)點解香港而家出唔返90年代嗰種有仙氣既靚仔靚女?

669 回覆
769 Like 98 Dislike
連登話Did姐以前好靚,其實佢個時已經大整過嚟
樓上d人講到條街好多靚仔靚女
其實只係普通人識打扮左
鄭嘉穎當年都只係嘍羅
但賣相嗰d女又真係靚咩p都p到,有好多仲要p完都唔靚
不過當時整容會有好大輿論壓力,仲有大機會會有後遺症(老咗之後)
D人成日以為佢老左要靚先整容整到膠面,明明佢後生果時出名整過容
有,個陣張曼玉張學友都係好出名去左割雙眼皮
差唔多高咋

唔知點解由細到大都覺得周海媚麻麻地
我覺得周海媚要古裝先正
#蒙古人

#高加索人
呢位嬸嬸點稱呼
係對眼靚唔靚呀on9
而家咁多社交媒體,
將藝人同我哋距離拉到好近,
所以啲仙氣咪冇晒囉
Justin Bieber revealed he and his mother Pattie Mallette were so poor after his dad Jeremy Bieber walked out on them that he didn't even have a proper bed and had to sleep on a pull out couch in their home before he was discovered on video sharing website YouTube. Justin said: "That place was really dirty

Zayn Malik grew up in East Bowling, Bradford, in a working-class family[7] and neighbourhood.[11]
點解你會覺得當年啲明星最靚係因為你嘅審美觀係由當年佢哋個樣貌上建立出來,已經變成一個判斷美貌標準嘅model

正如你會覺得Grace Kelly, Audrey Hepburn後無來者咁靚 係因為現代人嘅審美觀根本係建基喺佢哋個樣之上 往後所有揀靚女嘅characteristic都係base on佢哋嘅外貌特徵
另一個例子係山口百惠影響咗幾代亞洲人嘅審美觀

同樣道理 HK Pop culture 嘅審美觀係由依班8 90年代嘅明星建立出嚟 所以你會覺得佢哋依班人靚過依家啲明星
以前揀明星:
劇組幕後、監製、導演、casting、星探
審美同對靚嘅標準係高於一段人嘅

依家揀明星:
可以輕易地用手機日日上網嘅所有人、邊個流量多邊個就係明星

https://www.instagram.com/tv/Ce8QdyUBSYV/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Ivy So硬照係幾靚 動態睇 個嘴係裂開
舉例用yoyo都好過用ivy so啦
簡直侮辱緊上一代啲明星
上一代就算走搞笑路線嘅苑瓊丹 五官都冇乜硬傷
因為啲仙氣去晒韓國到
ok 留返俾我
因為以前既鏡頭無咁勁,奉旨影出朦朧美感,一層仙氣包住個人
宜家鏡頭勁到所有瑕疵無從摭掩,無化妝又唔好睇,有化妝又睇得出成面粉,想用朦朧效果摭下醜又會比人屌用鏡頭效果唔真實
佢唱歌真係唔掂 Mel C Emma carry
我反而覺得天地豪情先最靚,反而佢最紅嘅時候麻麻地,氣質又唔覺特別好,同期邵美琪好好多,氣質獨特又可以帶正氣邪氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞