(有圖)點解香港而家出唔返90年代嗰種有仙氣既靚仔靚女?

669 回覆
769 Like 98 Dislike
呢樣野市場會決定

我細個生活喺80年代都已經唔中意梅姐同羅文果種妖,美感會跟隨時代變
Lm
科技令到距離太近,好多野變真實,令你覺得偶像係返一個人

以前基本上好難接觸到偶像,距離遠,形象容易塑造,大眾能夠有多啲幻想空間
以前邊有咁多現場,好貴架
因為collar mirror根本唔靚仔
咁係因為低端民族個陣冇錢
咪玩啦
上面呢兩個同舊時個啲根本兩回事
話知你開埋啲咩面個啲
我諗佢講緊依家呢一代?
你攞碧咸父母係上兩代既黎講
你諗返咁重filter blur,低清,太陽燈,依加都可以有仙氣效果
Exactly
依家係人都做到所謂「明星」只係因為無哂距離感
啲人覺得佢哋同自己差唔多 所以唔反感
而啲真係靚既就有好大距離感 自卑所以反感/無感覺
落妝之後呢?
係得佢兩個係做到而又真係型
大牌子壟斷呢個有感,全球化的確令到生活方便咗好多,又有平衫買,但就缺乏咗啲個人、本土特色。我聽老豆講後生無錢但又想型,做嬉皮,就要周圍走去睇下有無寶執,再唔係就自己造件衫or難,啲質素就一定唔好。佢話當時好多朋友都係咁,風格就個個都係嬉皮,但個個都有自己嘅個人特色喺啲衫褲入面。

老實講,你要我自己造對鞋我真係屌晒鬼,所以並唔係懷緬過去
On9 dua lipa一定拍得上90年代
電視劇嚟講,好似97年開始嘅手法比較貼近現代,01年開始鏡頭偏黃,到08年左右開始有高清?不過厚粉好似係90年代初興起,追求白。
李嘉欣一定係寫書法培養出嚟架啦

蒙到咁都擺明靚仔過姜啦 你試下叫姜唔貼雙眼皮膠紙 同剪呢個頭
今時今日咩人剪呢個頭都係柒啦,就算佢本人返生去返全盛時期都唔會再留呢啲頭

果個年代冇選舉啫,呢啲樣而家咪路人一個
真人都好靚

係中環見過紅姑真人
真心靚
賣少年感同賣佬味都有咁咪唔同style都有,點會係佢講嘅泡菜乸型文化
另外化濃妝係睇舞台需要嘅姐,勁歌熱舞同情歌嘅妝都有濃淡之分
仙你老母臭閪 落廟街搵個280都好樣過佢 講嘢含住條撚咁 由細到大比人訓練出黎
好建議依家話靚仔靚女果批
要用返以前相機既濾鏡影黎睇睇

貴族feel
以前香港娛樂圈搵到食,個個都黎香港發展
黎明北京人、林青霞台灣人
宜家香港市場咁樣 走到走唔切啦
比我係靚仔靚女 去韓國、大陸出道啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞