(有圖)點解香港而家出唔返90年代嗰種有仙氣既靚仔靚女?

669 回覆
769 Like 98 Dislike
黃德斌就算啦 身高身型係正,但樣最多算中等
I mean嗰種man/佬味同整體既型

葉蘊儀生於呢個年代嘅話肯定俾人話普通一街都係
普通貨色
但係以前真係好紅
真, 以前嗰啲淡妝好多, 濃妝都係一兩處特別濃 (通常係唇膏特別鮮色) , 冇咁多花考嘢睇落個人精神好多, 又冇大眼仔嗰啲, 睇到眼神, 容易啲吸引人
低清咗點解佢對大眼仔仲明顯咗咁 搞到好似stone咗咁
慾仙慾死個仙?

以前眼線好興畫全隻眼 上下都係全條黑邊
不過冇戴大眼仔又真係幾大分別 個精靈度差好遠
戴住大眼仔眼神會冇咁鋒利 柔和啲但千篇一律
重有條眉依家都唔會跟自己天生眉型去修
好多人畫對一字眉出嚟就算
冇咗啲人成日講嘅以前明星嘅英氣
化妝唔等如乸型嘅,以前做明星都會化妝,只係個化唔同姐
韓仔9成有操開又要當兵,明星唔係高就係大隻,一係both,咁都乸型嘅話香港啲排骨死咗去算
好醜
而加都好多係外國回流返黎 數量仲多過以前不過棒唔起咁解連個名係咩都講唔出 特別係2000年打後真係乜星都冇
我阿媽話以前啲化妝品真係上到紙紥咁款
啲畫面又冇咁清
睇落去個個都唇紅齒白
直到啲畫面開始清少少 啲人睇落去都即刻皮膚差又暗淡咁
後尾高清嗰陣呢班大前輩已經上哂神台
好多都冇再點拍劇
蔡少芬呢啲都即刻變返普通樣
其實男人化妝我本身都覺得幾好 修飾下
但由啲韓仔戴大眼仔開始就頂唔緊 好恐怖
大眼仔 好濃嘅紅色眼影 又粗又黑嘅眼線 吊落嚟嘅長耳環
幾樣嘢加埋一齊成個風格太強烈 個人唔接受

大隻 韓仔真係操得幾大隻 但都重有唔少賣少年感嘅啲公司會講明唔俾健身
微整/化妝技術好左 大家整到合乎返而加D人既審美 差異性冇左咁大
以前 普通人嚟講唔太理塊面同條頸唔同色
睇翻我老母啲相都好撚靚 塊面勁白 紅唇 眉 鼻骨輪廓分明
佢話以前淨係粉底同唇膏都夠 邊有咩咬唇妝 全世界一齊一字眉
【中餐廳】謝霆鋒素顏男神無誤 趙薇力證:他從來不化妝 | 香港01 https://www.hk01.com/sns/article/114986
小妹就係
眼線畫全眼但冇咁明顯, 純粹畫個眼型出嚟, 又唔會植到啲眼睫毛鬼五馬六咁, 眼影啲色都自然啲
依家條眼線畫半隻眼但明顯提高離開眼型修飾, 仲拉到太陽穴咁遠荒死人睇唔到 眼睫毛要植得濃到唔自然 眼影啲色彩虹都畫齊上去都有

其實唔止眉唔跟自己眉去修, 係成個妝都搬字過紙咁, 誇張咗仲要唔跟自己五官調整, 睇到好唔舒服, 又個個都倒模咁出
樓主放城城第一張都好明顯有唇妝 又唔見佢話乸
taste好緊要好多時候除咗明星自己個底之外
化妝師髮型師造型師全部都好緊要
梁朝偉拍tvb同拍王家衛都差好遠啦
見到麻雀妹已經唔洗認真
其實係呢一代人流失咗以前種氣質
唔好講明星 睇返8~90年代嗰啲紀錄片/新聞片
當時嘅人有一種純樸得嚟又好專注嘅氣息
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞