買電視機 / 換電視機 集中討論區 (99)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
1. 有機會影響, 有機會冇事
2. 怕就CALL保養前拆落黎自己上番隻腳先比佢整
想問盛澤買水貨
有咩問題係咪叫盛澤整 實報實銷
Lg c1 55吋仲有冇
想問SONY D 機掛左牆易唔易抽番出黎?
1. 盛澤基本價係3個月保養, 過左之後報價維修不賺錢, 實報實銷
2. 盛澤可加錢買1年保養, 過左之後都係報價維修不賺錢, 實報實銷
3. LG 55C1, 65C1已經退役, 基本只有83C1可以訂
4. 巴打可以買LG 55B1, 暫時仲有, 供應商清埋貨B2就會上市
Step巴請問深水埗AV Outlex 同CompuMark Systex 有無伏
另外LG水貨OLED面板係大陸有3年保養, 不過唔知包唔包燒印, 現在因為封關先上唔到去, 正常可以運番上大陸比供應商送回原廠維修, 現在就用訂零件返HK方式維修, 盛澤香港有相識師傅維修
OK
想問一下睇viu有時字幕位一條條線睇唔到啲字 係viu問題定電視機問題舊嗰部電視壞之前又係咁 換咗新電視又係咁
viu問題,我都試過,字幕橫線
Thanks step巴以為新買幾日部電視又壞
you are welcome~
想買部平嘅50吋va電視,Samsung au8000好定lg up7800好,唔打機只睇D+同Netflix
同級別,差不多,不過UP8100多1個HDMI插口比較好
想請教一下,我想要個部電視1225mm 闊,掛牆裝
而家我幅牆有1350闊, 夠唔夠用
ok
琴日得閒去豐澤度直接比較LG C2 同A80J 啲色
都幾唔同
btw 55 A80J 仲有貨 好似18xxx 送2000 超市劵同垃圾sony耳機
食埋信用卡抵玩
都唔係用電影mode, 冇咩比較性
請問一下42吋有咩好推介
一部for長開電視,睇波同埋睇下youtube
一部for打機同睇Netflix
一部預1萬5左右....
如果成日長時間打機,就唔好買42A90K,其餘2部睇你想平定貴D

長開電視,睇波同埋睇下youtube都唔好買42A90K OLED

Samsung 43QN90B 行貨
$99XX
1. 144hz 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(25000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 直下式MINI LED背光, 約320分區控制LED光暗, 令黑位更黑
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. NEO Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1x4, 支援4K144, VRR, ALLM
8. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 光度1700nits, 最高2000nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
12. 有Dolby Atmos
13. 防反光

Sony KD-43X85K 行貨
$69XX
1. 120hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
8. 光度550nits

Sony XR-42A90K 行貨
$139XX
1. 120hz 廣色域 OLED PANEL, 對比度無限, 黑位純黑, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
6. Cognitive Processor XR™ 影像處理器
7. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
8. 光度700nits
9. 2聲道喇叭, 共20W輸出, 1個5W低音喇叭
各位師兄,我想問下如果我買咗行貨a80j,但係因為嗰間舖頭原裝掛牆架冇貨,咁我喺出面買,例如hkTVmall,咁佢都係原裝嘅話,係咪都係原裝師傅嚟安裝? 另外其實如果唔係活動式嗰隻掛牆,插線抆線會唔會好唔方便?因為我未用過掛牆,唔係咁想用活動嗰隻,不過活動嗰隻掹插線方便好多,所以有啲心大心細😅
唔該晒
係Galaxy區覆左你

如果係原廠掛牆架,原廠師傅就會裝上牆

活動架就一定方便插線,不過部機就冇咁貼牆
you are welcome
原廠活動架最貼牆,比原廠固定架同副廠固定架更貼
唔好意思,stepmic巴打有嘢講錯,

原廠活動架最貼牆,比原廠固定架同副廠固定架更貼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞