買電視機 / 換電視機 集中討論區 (99)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
唔好諗Q80T了, 停產了~
Q80T同X90J差不多, 比唔上X90K
65吋做唔做到3皮以下?
仲糾結緊買邊部
我係經歷咗用app約嘅悲劇先轉打電話

不過算啦個重點唔係數佢有幾衰,所以唔詳細講,總之一間公司有得call好過冇得call啦
65A80K定價$32980
65吋邊部最抵屌 糾結緊Samsung定Sony
其實3米放65吋會有咩問題? 未玩過4k tv
迪路bb 2.75m都已經覺得65好細,你3m喎
畫面唔夠大
Around 10k budget
7成時間睇電視台 3成時間睇串流
50寸有冇性價比好嘅推介
你咁樣問我答唔到你
Sony XR-50X90J 行貨
$96XX
1. 120hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 直下式背光, 24分區控制LED光暗, 令黑位更黑
3. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
4. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
5. GOOGLE TV 系統, 多APP
6. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
7. Cognitive Processor XR™ 影像處理器
8. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
9. 光度780nits
10. 日本製
11. 2x高音喇叭, 2x全音域喇叭
有無試過soft reboot?
Budget 40k, 65吋4k, 串流同ps5多
其實最抵係解物超所值定係最平,我覺得都係唔同人有唔同解讀
成日長時間打機?
咁當然加少少上超旗艦機65A95K啦
打機時間唔多 睇戲比較多
Sony XR-65A90J 行貨
$329XX
1. 120hz 廣色域 OLED PANEL, 對比度無限∞, 黑位純黑, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Cognitive Processor XR™ 影像處理器
7. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
8. 光度700nits, 最高840nits
9. 日本製
10. 支援ACOUSTIC CENTER SYNC
11. 2喇叭, 共40W輸出, 2個低音喇叭, 共20W輸出
謝謝step巴解答
you are welcome~
請盡快去買, X90K上市了, X90K再沒有出50吋
thx大佬
you are welcome~
如果x90j無貨 可以有咩選擇?
Sony KD-50X85K 行貨
$96XX
1. 120hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
8. 光度550nits
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞