買電視機 / 換電視機 集中討論區 (99)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
A9s仲有冇得買?幾時送到?
Thx bro
唔識點set 990b果兩個細喇叭好
我想問55吋 A80J 掛左牆, 一個人係咪好難抽番出黎?
我試過1個人好鬼重唔成功有無易D既方法?
Panasonic 唔係話啲 cheap 電視俾晒TCL做咩?
去soundbar區問
生產姐,好過貼牌
預定8月出,未有定價
想問如果想平平地買部50吋電視 有咩選擇?5 千樓下掛牆 thanks
Panasonic TH-50JX700H 行貨
$46XX
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision
3. 沒有AirPlay 2, 沒有HomeKit
4. HDMI 2.0x3 支援4K60, ALLM
5. HCX 影像處理器
6. 只有ARC, 只可以回傳有損音訊去SOUNDBAR, 唔支援Dolby Atmos
7. ANDROID TV 系統, 多APP
8. USB HDD 錄影
9. Hexa Chroma Drive Pro技術,以3+3原色令真實色彩再生
10. 5年保養

LG 50UP7800PCB 行貨
$47XX
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2, HomeKit
3. WEB OS系統
4. eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. HDMI 2.0x2, 支援4K60, ALLM
6. Quad Core 4K 影像處理器
7. 光度300nits

LG 50UP8100PCB 行貨
$49XX
2. 有AirPlay 2, HomeKit
3. WEB OS系統
4. eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. HDMI 2.0x3, 支援4K60, ALLM
6. Quad Core 4K 影像處理器
7. 光度300nits

想問下step 巴 用左排a 80 j 突然有日airplay 連唔到 佢就彈咁既畫面 都reset 過 知唔知咩原因😢😢
65A90J師傅都係自己一個擡,我諗你都得掛?不過呢上面係有螺絲,同埋有條bar固定,亦都要拆咗下面螺絲,總數好似有6-8口螺絲
USB更新系統,之後重設,所有條款要接受

SONY電視 A80J, A90J, X80J, X85J, X90J, X95J, Z9J 香港韌體更新至 v6.5929

優點及改良
開啟 VRR 模式時,允許啟用最高明亮度 (僅適用於 XR 系列電視)
開啟 VRR 模式時,允許啟用分區背光 (僅適用於 XR Z9J、XR X95J、XR X90J 系列電視)
解決 AirPlay/AppleTV/DLNA/HD+ 故障問題
解決 Wi-Fi 持續關閉的問題
解決螢幕僅在右側顯示部分畫面的問題
解決特定 YouTube 內容播放時產生綠色畫面的問題
改良電視的一般性能

https://www.sony.com.hk/zh/electronics/support/lcd-tvs-android-x90j_x91j_x92j_x93j_x94j-series-50-75-100-/xr-55x90j/software/00275826
我電視 同 手機都已經更新到最新
唔洗拆架, 只係諗住搞番好D線
我2個C父黎裝...
電視肯定係v6.5929?
電視ota更新未必最新
6.5929 .0696HKA
重設,所有條款要接受
係邊到禁
重設果陣時既條款
唔識重設?
重設左 都係唔得😢
CALL SONY
內置airplay + Chromecast 是咪得Sony?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞