買電視機 / 換電視機 集中討論區 (99)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
X90J用光纖出喇叭應該點set
點解電視同我個喇叭都會出聲 有冇得熄咗電視個喇叭
中國水貨,鋪頭一年保
咁要去新舖參觀下,舊舖淨係記得啲蚊多過公園
同埋發現X90J裝唔到D+
似係YouTube地區問題,你用咗嗰個地區嘅account登入咗部電視
行貨?

如果買左外國youtube premium, google acc會轉左地區,如果該地區沒有disney+,就會搵唔到

一係開個新google acc
行貨 仲有好似搵唔到viutv 同nowe app
要點先裝到 佢Sony App Store好似乜都無咁
你個google acc地區是否hk?

我都講左如果你買左外國youtube premium, google acc會轉左地區,如果該地區沒有disney+,就會搵唔到

viutv. nowE要香港地區acc先可以下載
咁應該洗返機用返個香港account 就得
唔該晒
我第一秒已經知道咩事,不過佢選擇無視我
頭先行豐澤,個sony sales 話全香港a90 65吋無晒貨
唔需要洗機,你電視可以登出轉香港account,然後youtube app先入你想入嗰個account,可以兩個account同時並存
都真架,A90J冇貨架喇,已經係水尾嘅水尾
Sor你地同時間覆我 唔該晒你地
因為全港豐澤賣Sony都沒有佣金,我估
而家想換機65吋一係a80, 一係a95 (超貴) , 一係水機c2
你意思係A80J定A80K?A95K比C2高階,所以亦會更貴,你如果concern係錢就C2啦
本身想買a90 , budget 3皮左右都ok
A80J比C2低階,A80K同C2差唔多,A95K比C2高階

我覺得你aim A90J唔應該買A80J
但而家a90無晒貨🙈🙈🙈定個sale 鳩吹?
我覺得單計光度,C2同A95K差不多,顏色就有分別
我睇完覺得A80K好似比Sony弱化左,比C2差
其實我見你不停叫佢做A90,我諗sales都可能唔知你講邊部,所以有意無意講佢冇貨,因爲冇一部機叫A90,只有A90J同A90K

A90J係OLED系列旗艦機,因爲係J世代(2021)機款,所以大舖冇貨機率高,你要去細舖搵,細舖都好有機率冇貨

A90K係OLED系列次旗艦細機款,因爲係K世代(2022)機款,最早訂嘅都要七月尾先送貨,門市唔會有現貨

A90因爲直頭冇呢部機,所以sales可以照直話冇貨

所以你呢三個可能都可以換嚟冇貨呢個答案
唔會,你知我評論電視係整體,如果A80K叻過C2嘅地方就咁求其諗都已經有仿向天喇叭、超低音喇叭、移動影像保持色準同低殘像、晶片提高飽和度呢啲points
純粹我只有睇畫面,A80K拍埋A95K度睇得出弱化左一截,A90J demo已經被送走,比較唔到了

我沒有比較其他野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞