買電視機 / 換電視機 集中討論區 (99)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
買OLED似乎唔係好啱我依啲成日打機嘅毒撚想問65寸液晶有冇咩好介紹? 想要性價比高
G1冇水貨,你當同行貨一樣價,詳細你可以問盛..澤,如果有我頭post就會有

G2本來都冇水貨,係大尺寸77同83先同行貨價錢有差別,先有水貨,不過唔預會有人買,始終貴過C2好多,55吋同65吋G2價錢同行貨差不多

你睇左圖先啦

B2
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/b2-oled

C2
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c2-oled

G2
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/g2-oled
1. budget?
2. 電視距離坐位幾遠?
3. 是否要求65吋?
如果要行貨出聲,一樣有,睇你budget

Samsung 65QN85A 水貨
$12xxx
1. 120hz 廣色域 量子點 ADS PANEL(IPS), 對比度高(8000:1), 黑位相對黑, 可視角好, 畫面順暢
2. 直下式MINI LED背光, 720分區控制LED光暗, 令黑位更黑
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. NEO Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1x1, 支援4K120, VRR, ALLM, FREESYNC, HDMI 2.0x3
8. 有2.2.2聲道, 有OTS功能(物件追蹤定位發聲), 共60W輸出
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 光度1100nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
Sony KD-50X85J 行貨 搵過好似已經唔見有 $74XX
新機55”70a到咗啦
真係好大部!

要淘寶搵吓除咗電視底座之外仲有咩方法可以保護部電視唔好俾隻貓撞跌
compumark, hdlife, avhome

如果都冇貨,放棄佢
恭喜巴打
10000樓下行貨有咩options?
大5吋之嘛

貓有咁大力?
Panasonic TH-65JX700H 行貨
$95XX
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision
3. 沒有AirPlay 2, 沒有HomeKit
4. HDMI 2.0x3 支援4K60, ALLM
5. HCX 影像處理器
6. 只有ARC, 只可以回傳有損音訊去SOUNDBAR
7. ANDROID TV 系統, 多APP
8. Hexa Chroma Drive Pro技術,以3+3原色令真實色彩再生
9. 5年保養

Samsung 65AU8000 行貨
$99XX
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 光度 320 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.0x3, 支援4K60
9. 支援Q-SYMPHONY

LG 65UP8100PCB 行貨
$99XX
1. 60hz IPS PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光泛灰, 可視角好
2. 有AirPlay 2, HomeKit
3. WEB OS系統
4. eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. HDMI 2.0x3, 支援4K60, ALLM
6. Quad Core 4K 影像處理器
7. 光度300nits
真係唔可以低估佢哋
OK

希望你滿意盛..澤服務
1. Budget 10k
2. 電視距離座位3米左右
3. 淨係想要65吋

Thanks
3米65吋
我個廳好長 依個距離岩咩size?
3米建議75吋,不過如果你堅持都可以既
75 唔夠位放我個廳長窄
OK
本身係睇緊呢3部 around 6k budget
Panasonic TH-49JX800H
Samsung 50BU8100
Sony KD-50X80K

跟住就見50X85J 係120hz 望落又好似真係靚啲 值唔值得加多1.5k 定都係上面3部揀
你又話搵唔到50X85J, 加錢都要有貨先得架
搵左compumark同hdlife有! 7499!
咁咪去馬
係諗緊x85j同x80k點解好似差唔多價 但85j 120hz 因為款舊啲?
超級滿意啊!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞