買電視機 / 換電視機 集中討論區 (96)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
是巴打價
OLED一對比之下真係冇得輸--->YES, 兩個世界
水貨買多三舊保養又值唔值呀?
都值
純粹諗緊係第4-12個月壞嘅機會大唔大
相信一壞零件費就應該會好貴
主板, 供電板唔貴
最貴只係PANEL
都係300姐, 食2餐飯都冇左
就算過左保養都可以報價維修, 唔會變孤兒仔
咁可能同佢講加番三舊穩陣d先 感謝巴打
水貨冇50寸,問過都係得43寸既tu8100,大又擺唔落,慘
想買65a95k 唔會睇電視台 接受唔到支那版 等step巴好消息
SSP應該無
巴打係想搵轉接個塊板定成個掛牆架
NB個啲可以掛到C2隻300*200
我部SONY都係呢個SIZE都掛到
其實要去搵送床褥嘅做唔做電視

所以最大機會係澳洲
我喺price見深水埗好幾間鋪仲有50” X85J賣緊8000樓下,想請問一下有冇邊幾間黑店要特別注意?怕中伏
AVOUTLET, COMPUMARK, HDLIFE, AVHOME
我見6000都有,係咪鬼?
網店唔方好嘢
呢幾間係黑店?
唔係

個價好似好平
間嘢有無伏?
盛.澤咪仲平
點解咁平
SONY水貨留意事項:
1. 睇電視台每次開機/轉台,字幕都會變英文/簡體,需要用遙控切換,不過可以關閉字幕
2. 語音功能只有國語
3. 系統介面有繁體中文
4. 不能改系統做香港版
5. 跟機本身冇Airplay, Homekit,冇Chromecast,冇Google Search,冇Google Play Store
6. 盛...澤會安裝 Netflix, Youtube, Disney+
7. 盛...澤會安裝 aptoide tv, 供下載APP用
8. 盛...澤會安裝一個類似ANDROID TV, GOOGLE TV既易用UI介面, 取代大陸版介面
9. 盛...澤會安裝一個叫AIRSCREEN APP去提供第三方AIRPLAY功能
10. 可正常更新系統FIRMWARE
11. 如真係有需要完整GOOGLE服務可以買個chromecast with google tv
你咁細size就易upgrade如果65吋,你會死死地氣唔用OLED
上去look look先
大陸水貨嘛,盛..澤仲平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞