買電視機 / 換電視機 集中討論區 (96)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
yes
想問邊度睇到details 搵唔到
thank you 我以為avlife 有hsbc優惠
有興趣買部 LG 50" / 55" 既 UQ91 or UQ81,但見個spec好似一樣咁,唔知實質有咩分別呢?
如果同樣價位,有無邊買OLED推介?
UQ81同UQ91分別應該只是底座唔同,冇人評測唔知表現如何

UQ價位冇可能買到行貨同尺寸OLED

50吋用VA面板,55吋用IPS面板
要約到下星期一 搵師傅睇
會唔會關 我裝左Soundbar事
不過都應該唔係 我試過用隻手 冚住個散熱位
又會好似無左滋滋聲 有排等 好灰

Avlife 唔知x85j仲有無貨
Oh係打去sony官方呀,唔好咁傻豬豬打去avlife呀
內置hraddisk 嘅好似已經無乜
唔通要用外置harddisk ?
但係吊吊揈好似有啲危險喎…
香港又用dtmb少啲選擇…
見到magictv 7000D 都幾好
但係hdmi in 嘅錄影只係可以喺部機睇
唔明點解咁做…
如果砌部電腦嚟錄
又好似唔見有重有tv card 賣…
重有driver 問題…
巴打,買咗幾錢?
LG C2 若果水貨價錢 48吋/55吋
同期仲有咩可比較

好掙扎,因為信仰係罪大
真呀
唔係嘅話買咗c2
Pan 55JZ1000H

Sony冇咁平了
什麼原因?
以前用過太易壞
頭七都未過就換機
巴打個真係咩意思
同埋 OLED 打機係咪會好易燒印架
上面講咗
我有隻32吋做副MOON應該冇咁快燒既
LG 個 OS 好唔撚掂, 又慢又鈍, 錄電視 SET 好晒 Submit 唔到,
或者有時無效, 總之你用撚埋我個份 送都唔撚要
我玩過又冇咩野,不過人人唔同

比貴D買Sony囉,Sony行android順
個別例子唔好彩,個個牌子都有機皇
Lg c1 cx除左processor有咩分別
同價位係咪無選擇
我就是例子
邊度仲有CX吖,2020款
LG C1同價位咪Sony A80J, Panasonic JZ1000H

不過C1同A80J都差不多時間下架轉款
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞