買電視機 / 換電視機 集中討論區 (96)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
1. 房間用,大概2m左右
2. 我諗4字頭應該夠?
2米通常要55吋

Sony KD-50X85J 行貨
$74XX
1. 120hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
8. 光度550nits

Sony KD-50X80K 行貨
$70XX
1. 60hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
7. HDMI 2.0x4, 支援4K60
8. 光度370nits

Sony KD-43X85K 行貨
$72XX
1. 120hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通, 畫面順暢
7. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
8. 光度550nits
唔該巴打!我研究一下先
you are welcome
同埋呢啲天氣講真裝機師傅狀態都唔會太好,等日好天啲裝得開心啲好啲
你幾時進化?
跟左之後到d邊邊blur哂...

不過應該係個source問題多...

rtings個white balance設定唔洗跟,部部機都有差別
其實係咪sources問題,有冇藍光試

或者播Youtube 4K HDR
啱啱屋企裝修
請問budget~$7000
想買55”電視有咩推介?
THANKS
部A90J仲好靚仔

已經每日煲緊電影希望佢快啲燒印
Samsung 55AU9000 行貨
$69XX
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 光度 400 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
8. HDMI 2.0x3, 支援4K60, ALLM
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar

Samsung 55AU8000 行貨
$63XX
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 光度 320 nits
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.0x3, 支援4K60

以下水貨電視我推薦盛...澤

Samsung 55Q70A 水貨
$6xxx
1. 120hz 廣色域 量子點 VA PANEL, 對比度高(7000:1), 黑位相對黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. Dual LED背光, 增加對比
6. Quantum 4K 影像處理器
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
8. HDMI 2.1x1, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x3
10. 光度550nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
巴打應該好好咁對佢

我係問你幾時進化,數碼暴龍
唔燒印就換唔到A95K

進咗啦,而家係罪大天女獸
依家中間落墨,清晰度set 20-25,唔企埋電視度睇就ok...

其實我係用電視app睇,同一個app,4k台冇d咁嘅問題,所以都可以確定係source問題...

大便獸

我細個小學都好迷數碼暴龍機
愈近睇就愈容易睇到source既缺陷,又或者唔夠bitrate都會油畫
A90J呢黎幾年都夠打啦

A95K只是高光度時keep到高色域罷了
wow估唔到stepmic巴打你都鍾意

都係多得連登我先開個連登account講數碼暴龍,因為香港啲網冇攻略又成日要靠搬台灣嘢,所以我覺得既然自己香港做到就做咗先

數碼暴龍好弱勢,需要更多人支持show love
果時勢力比唔上pokemon
巴打,我想問下,7500預算左右既50吋電視機,一般推薦咩牌子性價比高啲?

我只係聽講罪大係耐用啲咁
你係咪聽某啲大型連鎖店嘅sales講架,因為sony冇佣金佢先咁講姐,50吋呢個價錢一定sony無誤
Sony KD-50X85J
Sony KD-50X80K
兩部相差幾百 邊部好
如果一定要呢度二揀一就一定50X85J,不過你要立即揾到貨源,因為已經停產同下架,記得貨源要揾大舖穩陣,price.com.hk嘅行貨好多時係大陸水貨

不過電視更重要係有大買大,我更推薦55X85J同55X85K,而你買嘅呢啲型號都冇燒印問題,至少用到五至七年,誠意邀請你買大啲,不過J尾嗰啲未必有貨要呢兩日撲到

撲到最重要,永遠可以安排遲送貨嘅
巴打有冇65吋可以推介下,主要用黎玩xbox/,睇下netflix,Disney咁。筆直萬7左右到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞