買電視機 / 換電視機 集中討論區 (96)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
OLED 唔會令你後悔
你見到X90J畫面唔順,好大機會沒有開motionflow功能
1. 唔睇電視一定係買Oled

2. 唔駁電腦一定唔會買LG (水貨除外)

3. Pan記Oled平過,亦靚過LG Oled

如果我係你,會買pan記JZ1000H,9千有找,價差夠你掛牆有突。
55吋冇哂貨
証明呢度好多 cd rom 狗衝
8-10k 65寸有邊款推薦?唔打機,主要比屋企人睇電視
Panasonic TH-65JX700H 行貨
$95XX
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision
3. 沒有AirPlay 2, 沒有HomeKit
4. HDMI 2.0x3 支援4K60, ALLM
5. HCX 影像處理器
6. 只有ARC, 只可以回傳有損音訊去SOUNDBAR
7. ANDROID TV 系統, 多APP
8. Hexa Chroma Drive Pro技術,以3+3原色令真實色彩再生
9. 5年保養

Samsung 65AU8000 行貨
$99XX
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 光度 320 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.0x3, 支援4K60
9. 支援Q-SYMPHONY

LG 65UP8100PCB 行貨
$99XX
1. 60hz IPS PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光泛灰, 可視角好
2. 有AirPlay 2, HomeKit
3. WEB OS系統
4. eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. HDMI 2.0x3, 支援4K60, ALLM
6. Quad Core 4K 影像處理器
7. 光度300nits
聽日去avlife買42 c2 有冇咩要留意?
記得帶錢
想買OLED, 但budget 1萬5都好盡, 係咪得sony A80J / LG C1揀
各位CHING推邊部好D
留意買得太遲
睇下邊度商場有優惠就舐盡佢
7月好似有hsbc 夏日優惠
終於成功無限期續c2 devmode

block埋trending now d ads, 而家界面乾淨晒
駁PC一律LG
1 唔一定,長打FIFA嘅一定唔係OLED

2 駁電腦一律LG

3 P記同S記用MTK,我自己唔駁電腦,冇打PS5,就算A9S,畫面同JZ1000差唔多,但如果有需要投射,有AirPlay2 Chromecast 係方便唔少,之前復活節仲要Around $8K

如果有budget,用電腦就LG C2,方便就A90K或A80J,另外唔駛等LZ1000/2000,歐洲班人話仲多少問題過JZ1000,例如無端端唔見app或者Disney+忽然冇Dolby Atmos
睇吓平唔平過豐澤95折後價錢
電視喇叭出Atmos都係得啖笑,駁條入門soundbar 及 Sub仔都好聲
行貨價錢同水貨C2比點揀好
電視有Atmos係等你用eARC嗰陣都出到

例如舊版Disney+只要成段條signal中間冇DV,DA,都會出唔到
大小問題,65打上,一部行接近等如2-2.5部水
42", LG C2 同罪大 A90K 之間
唔計信仰的話
應該點揀
A9S 4k得60Hz搞唔掂
LG 50UQ8100PCB ~5750$
Samsung 50AU8000 ~5200$
自己都係睇youtube, netflix多 會聽dolby atmos 其他冇咩preference 大家會點揀
其實點先睇到部機邊度做

我係買75 x90 j
英鎊1259
當對10先係$12590
仲平過我當年買部65x85g
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞