買電視機 / 換電視機 集中討論區 (96)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
budget $5500左右,43吋電視step巴有無介紹 想要行貨 samsung qled Q60A點睇
我唔知幾銀, 我見上面巴打好似話300先咁講
我估插左天線就唔會load hdmi1
幾$$入手 BRO
Step 巴你好
想請問65吋13k內行貨有咩選擇
夜晚放工後會長開睇電視台/睇劇/youtube
但好少打機
搬出黎住第一部想買好少少
呢加屋企睇開samsung 謝謝
我都上星期買左,avlife 咩都唔要$15180
原來TCL C835係

HDMI 1 4k144
HDMI 2 4k120
HDMI 3 4k60
HDMI 4 4k60 eARC

麻煩step爸改一改

仲有係有AirPlay2 同HomeKit
你個就快買真係要快啦
如果仲搵到Q60A, 可以去馬

好大機會Q60B已經上架
由於轉款,好多都over budget了,以下舊款如果搵唔到就要硬食BU8000

Samsung 65AU8000 行貨
$99XX
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 光度 320 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 共20W輸出
8. HDMI 2.0x3, 支援4K60
9. 支援Q-SYMPHONY

Sony KD-65X85J 行貨
$131XX
1. 120hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
8. 光度550nits
有homekit咩?

另外好似得1個hdmi 2.1 4k144
感謝你
其實我10月先入伙橫掂舊機都賣曬係咪可以過多2個月先睇?
仲有想請問剩睇電視LCD 係咪已經好夠用?
個budget 又心思思買細少少要LG A1 56吋
10月先入伙基本現在唔洗睇,舊款全線下架
長開電視台唔建議OLED
LG A1都下架了
睇到一篇介紹 LCD / LED / OLED / QD-OLED

https://www.kocpc.com.tw/archives/447558
好呀感謝你
咁我都係keep住mon post 先遲下再諗
唔該step巴,咁第日壞咗都無咁肉赤
想問裝左新firmware 有無伏
J系電視
舊電視好舊?點解要比佢收既

6年半 50W800C, boot loop,factory reset 不能,google 過應該壞底板,費事晒錢揾人整,擺係度又阻掟。
想問埋QN90A 同b1 點揀 放Curtain Wall隔離應該要光啲好啲?
1. QN90A已全線落架,QN90B/QN95B取代
2. 你要高光度就QN, 佢唯一優勢係高光度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞