買電視機 / 換電視機 集中討論區 (96)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
LG Black List 終身不買
想請問新買新裝 x85j
播歌同播片既時間
電視會發出 滋滋聲 停播歌/片就會無左
好似係後面散熱嗰塊野出聲
係咪部電視有問題 麻煩哂
A90K有demo好耐喇,已經有兩個禮拜多啲
未夠七日就打去換過部啦,應該係喇叭問題

sony客服非常迅速兼有禮,如果香港行貨就可以打去安排換,最快即日換到
換唔換到應該要夾送貨,不過試過幾乎即日派到人上嚟睇
LG 樂金 32" FHD TV LQ6350 32LQ6350PCA

32 係咪只推薦呢部?
你係做電視定係做電腦mon?
電視 多數睇now 99台 youtube airplay
點解只係買呢個size?
因為只係放到32
43都放唔落
你有冇可能度錯?

因為幾多吋係講緊對角綫長度,實際幾闊係少過32吋一截

42吋C2長度係932mm左右,即係37吋少啲

你可以度下你擺到幾闊,我哋再推薦都唔遲
唔會呀 度得好清楚
裝修果陣屋企人弱智搵個鐵框 框死咗呎寸
照你講你應該係會闔家歡睇電視?

咁LG嗰部因為佢係VA panel,所以可視覺就真係麻麻,上網都會有咁樣嘅評論

可以考慮買IPS面板嘅電視,呢度都有啲選擇(想幫你揾samsung嗰個,不過似乎香港冇入,可以問下盛⋯⋯澤有冇咩選擇)
https://www.rtings.com/tv/reviews/best/by-size/32-inch
唔該哂師兄 諗住裝修完 裝好電視
可以慢慢嘆 點知有問題
因為得返依個Smart TV有1080,其他一係唔Smart,一係720
仲有部Samsung,不過貴過Panasonic 40JX700H (4k)
你影一影個櫃

有時可能可以用NB架直頭掛係櫃面
可能j 無貨換部k 比你
我當年就係試過買65x85f
之後發現有問題 代理收貨後話無貨 比部65x85g 我
1. 係出唔到

2. 睇下幾cheap

3. 2000左右就算支援Dolby Atmos既soundbar都唔會有好效果,不過聲音應該會比電視好
兩者差不多,沒有大分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞