買電視機 / 換電視機 集中討論區 (96)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
LG B2同C2 差幾遠?
光暈有冇圖?
其實都係netflix
但都係講緊星期六日會開嚟睇
B2你當係C1

主要C2光度高一截,其他地方難察覺分別
睇NETFLIX基本上冇咩機會會燒印喎

除非你長時間之次次都係睇有上下黑邊既戲,咁就可能會上下邊位光左,如果混合黎睇唔會有問題
巴打你講既光暈係咪指漏光?
外國一面倒推C1,係因為佢地貨尾減到差唔多六折。
但係香港上一系列行貨都係減唔到幾多,買新罷就。
買左c2 42用緊,想知有無巴打知到ssp會唔會有vega轉佢個電視mount買?定係要去amazon訂?
想問 x85j係咪性價比最高?

想搵部65吋,budget大概15000-18000
65X90J

65X85J難搵
行貨65X90J算幾好

水貨就另計
所以有啲糾結
好似用得唔多
買嚟浪費咗
用得唔多都可以享受,例如Hifi都唔洗成日聽,只要聽果陣正就已經好好
情況差不多,用緊imac 戲都幾滿意,阿媽又習慣係房睇
迪路bb報到!點解新開已經有負評咁癲?

我成日以為係負評我
邊度有負評?我冇理會
新post留名
係外國買Sony 真係好q平…..香港代理食水深到….
所有牌子外國買都平,香港是全世界數一數二最貴
至少我知道sony係有實體warehouse囤貨,或者可能咁會貴咗(?)

或者可能好似餐廳咁食價錢定位掛?
總之行貨就係貴,如果唔係我都唔洗介紹水貨比你地平平地買到大尺寸靚機

盛……澤已經搵緊其他國家Sony水貨

其實如果外國水貨有全功能GOOGLE TV, 不過要加機頂盒接收電視台,各位會唔會比較接受,相對大陸版殘缺機?
絕對ok 啦,依家有幾何睇cctvb😆
有冇Sony/LG同級可以比較?少少擔心Samsung耐用度爭啲,感謝!
VESA MOUNT?
Standard嚟,理論上去知道SIZE去買就得
係要上牆煩D
42c2 用 300*200,如果係搵塊轉接版俾100*100普通架用,ssp可能無,淘寶同amazon都有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞