買電視機 / 換電視機 集中討論區 (96)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
7年機 panasonic 55AX670H
可能潮濕,插親插蘇都跳fuse箱,換過插蘇入邊粒fuse都唔得,係咪時候換機?

如果係,有無電視介紹?
1. budget?
2. 平時睇咩多?用途?
平時真係好少用,主要細路睇youtube , netflix
如果$5000有咪選擇?
$10000 又有咪選擇?
多謝清介紹
勸你唔好
我五月落咗訂到而家都未有期
睇黎今日好多人無新電視用
.
.
.
.
.
.
.
.
.
包括我
咁慘咁我睇定啲先
有無人係成哥到訂左42 C2,仲未有期
想問黎緊11月先入伙 ,Sony x90j A9s係唔係都就落架? 如果新50inch留下仲有咩揀?諗緊無想買定
想請問下, 係英國

Sony Bravia XR XR55X90J (2021) £699.00
vs
Samsung UE65AU9000 £606.00
vs
Samsung UE65AU8000KXXU £549.00

呢幾部邊部好啲, 主要屋企老人家睇youtube, 少打機
另外想問下toshiba又點睇, 有無邊部55-60吋推介?

百老滙做特價lg 55c2 2萬2 左右 低唔低
Panasonic TH-55JX900H 行貨
$88XX
1. 120hz 廣色域 IPS PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光泛灰, 可視角好
2. 有Dolby Vision IQ, Dolby Atmos, HDR10+ Adaptive
3. 沒有AirPlay 2, 沒有HomeKit
4. 有LOCAL DIMMING PRO, 黑位有改善
5. HCX PRO AI 影像處理器
6. HDMI 2.1x2 支援 4K120, VRR, ALLM, HDMI2.0x2支援ALLM
7. 支援USB HDD 錄影
8. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
9. My Home Screen 6.0 OS
10. 5年保養
泰國水貨要儲夠貨先運係咁架啦

Soundbar又冇電視咁大需求
10月先問啦,budget又冇

X90J,A9S今個月內下架
X90J最好,海外東芝已經係海信黎
https://www.samsung.com/hk/tvs/qled-tv/qn90b-50-inch-neo-qled-4k-smart-tv-qa50qn90bajxzk/

同價位行貨有冇比呢部更好既選擇?SAMSUNG個優惠抵屌嗎?
睇電視打機多,預以後買PS5用,同埋希望長壽D
沒有, 佢已經係50吋最強果部
個HW-A450只有係有好過冇, 只值$799
對無用過sound bar 黎講好似可以當試下,係部xbox s有d窄
又遲一星期搞了
我都唔知我部電視改到幾時先換到,雖然而家冇壞
巴打 想請問你覺得55” C2同A80J 邊部好d? 諗住係盛澤買水貨 依兩部應該都無咩鑊氣?多睇電視依兩部又適唔適合?唔該晒
1. 水貨建議C2, 系統完美沒有缺憾
2. 平時睇咩電視多? 新聞台?
都係viutv now 波 netflix youtube果d 老人家有時睇下新聞台咁 唔該晒
部c2到左2星期,不過調黎調去d人面近睇都係有陣油畫味sosad...
有冇跟RTINGS
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞