買電視機 / 換電視機 集中討論區 (96)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
Au8000 vs x85j 55”,你地會點揀
OLED
AU7700同AU8000同AU9000都差不多賣哂了
55X85J

兩款唔同級別
外國jj,平過香港買,如果55”同價位既話,x85j係咪最抵?只考慮sony/samsung/lg
55AU8000同55X85J同價位?

咁一定係55X85J
AU8000平6-700左右,x85j 7400左右,想知呢個價x85j係咪無咩對手?

55Q70A幾錢?
同55x85j同價
買55X85J
唔該巴打
想問LG如果START UP可唔可以個default channel 唔好去開我個hdmi1 (未插天線)
而家成日著我個hdmi1 (我插左appletv)...
我寧願去homescreen
X95K 依然唔可以 VRR / LD 同時開??
https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x95k
原來TCL C735 C835 C935加咗VRR144Hz同AirPlay2 & HomeKit

但香港得C835,仲要55C835 quote $13000
唔使再買啦,反正自定義都係要自己記住邊粒係邊個app,咁用返水貨遙控都做到

長按1-8就可以開自定app或者電視台,應該夠晒用
Same motherboard la

TCL都上到BT5.0,Sony仲係X9000H或者X80J/X85J塊底版
咁真係死得,仲要賣咁貴
X95K 可以放棄
唔知 A95K 會唔會有呢個問題?定OLED / QD-OLED唔會有?
自己攪錯咗,OLED 跟本冇 LD,唔會有問題
一樣底版⋯⋯

自己留意下Sony 2022 firmware update

分三種

X80K
X85K
其他
雖然暫時感覺未必好大,support VRR game 唔多,不過就硬係覺得有功能缺失
冇關係,係firmware加同唔加option
當TCL用2021粒MT9615都上到VRR 144,BT5.0,WiFi 6,AirPlay2而SONY仲係2020 MTK5895就乜都冇變

三隻哈
TCL上淘寶買會唔會好啲?
Sony擠牙膏

我諗下年先會換chipset
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞