買電視機 / 換電視機 集中討論區 (96)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
唔係。我部Q70A有時WiFi出感嘆號,熄WiFi再開番就得,連接到router但冇互聯網,估計係bug,未更新firmware 前冇事,不過而家唔算嚴重,再嚴重諗緊Router 用固定IP比電視機
搵盛澤,睇下是咪要換wifi組件

你QX2A冇問題就應該Q70A有事
兇宅code 延期去到731
線材呢樣嘢,要比較先易睇到
睇左原來,到時你換你就會睇到分別
線個升幅相對唔明顯, 除非差到規格都唔夠, 例如HDMI1.4玩4K之後換條2.1
玩到千幾甚至幾千一條線前, 個筆直加落去買機買音響會更值
請問TH-50JX700H - Panasonic 行andriod TV
反應會唔會好慢?
有用緊 40",反應比起 Samsung 系統慢,耐唔耐開機仲要等好耐 reboot 起個 android
用OLED電視玩mhr sun break係咪死硬
可以試下,經驗黎
通常錄緊個陣, 一係打緊機, 一係睇緊 Netflix
我都買過 sharp, 送到黎只係著咗一分鐘, 連台都未追就冇咗電壞埋
QD-OLED理論上係次世代OLED
沒有LG WOLED嘅高光色域衰退問題 同時提升色域
但三角形子像素當mon用只會中伏
惟二聽到嘅缺點係貴,同埋喺光線猛嘅環境下黑位無woled 咁黑,有少少灰,但暗dd 咁多已經無呢個問題

一日未到用家手廣泛咁用一日都未知更多問題,隨時有啲未test 到出嚟嘅問題所以samsung 只係保守咁喺某啲地區賣S95B,只能夠盲信Sony 㗎咋
唔知點解要咁排
冇咁熱?
而家只係第一代
潛力好大
Step巴追po見到講過話有得台徽set暗啲冇咁易燒印?係唔係oled都諗得過糾結緊x90j c1定a9s

買電視機 / 換電視機 集中討論區 (69)
https://lih.kg/vsFavFX
#805 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區戈
有得台徽set暗啲冇咁易燒印?YES
如果少睇三色 可以諗oled?想長用 唔想用一排壞但又想靚啲色
可以試, 現在OLED PANEL冇咁易燒印了, 因為溫度下降
另外想問下 呢3部會推薦邊部 A90k又應該冇咁快出等唔到
1. BUDGET?
2. 55吋?
3. 行貨?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞