澳洲移民 你問我答 (27)

1001 回覆
36 Like 2 Dislike
Bar左即係5年內唔可以practice。
試左無壞。
我大把朋友每日渣1-2個鐘車或者坐vline返工啦,其實一D都唔出奇。既然你睇左一段時間係metro都無相關工作,係咪應該考慮下退而求其次,而唔係等運到呢?

此外你想491都申請唔到,依家 (估計下個財年) 都VIC都未必收offshore。482 Geelong工作但住Melbourne呢個好多人都係咁,同埋如果你住point cook的話去geelong都只係40分鐘。

如果你真係你自己話 "好想去Melbourne多過澳洲其他地方" ,就應該早D行動。
明白,thank you由巴
梗係考OET啦,都叫做係最唔洗溫書都有機會合格的一款,前提係唔追superior,因為合格容易高分難,另外比少少希望你,就係OET listening個人覺得難度好fluctuate,睇你好唔好彩,自己考過一場勁易,一場好難唔係真係成日咁難嘅,現在有combine cert唔洗咁驚,支持你呀ching

有兩個朋友PTE chok到superior,不過係講緊狂考6-8次,日日出街或係屋企聽例題聽到好似聽歌咁熟,所以我就不了

ilets就...除非你英文本身好勁啦
最近申請咗190,想問幾耐先會request hk cncc?
最快1個禮拜,最耐唔清楚。
由我巴
我17/6 交咗500visa 申請,
20/6 做咗body check+指模
同埋個日再睇發現打漏兩個family member in HK
填咗form1023
23/6見體檢report都up咗,
想問大約幾耐會收到簽證
由我巴你好
代朋友問
朋友嚟香港做小學老師教英文 如果想移民澳洲係咪行讀master 依條路穩陣啲?行技術移民/僱主擔保係咪冇乜機會?
唔該曬
最近香港申請既500由1.5-3個月等待時間都有。
可以咁講。
D人4月尾5月頭submit都未grant 你可能要預一兩個月
有fd 6月頭submit都grant咗
我1月搞果陣 都係幾日批 睇你好唔好彩 最近既多數都耐左
唯有繼續等
唔該晒!
我會試到pass為止
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞