澳洲移民 你問我答 (27)

1001 回覆
36 Like 2 Dislike
我果陣係去搵notary public $1000/份doc
成績表果類幾頁紙都係1000蚊/份

我而家有in-principle approval, 但卡住左要飛過去做identity check果一步
想問下佢話要address proof, 多數人都係用bank statement
但我冇visa在手,純旅簽過澳洲做identity check, 有冇邊間銀行肯俾我開戶口?
諗住借澳洲親友地址

另外有冇人報左sa international RN係有回音?我4月apply左之後一d聲氣都冇
我想apply organisation and method analyst Skill Assessment

想知STSOL 係咪可以apply SA/ACT 491? 我見SA/ACT網站只有critical skills list,好似冇分short term medium/long term.
如果可以 咁3年後係咪都轉到PR?
間間都得ga ,大把前人護士都係咁
係太多人申請
都係要等
唔知道,我淨係做開人既移民,寵物既無做開
ACT可以,SA未知 (今年清單未出)。

如果可以,3年後可以轉到PR,但係唔係行HK Stream。
再申請配偶簽證會唔會因為我已經係當地讀緊書而易咗批
會好少少。

又或者由我巴有呢個服務 我都想睇一睇報價
唔做寵物移民。
如果我交左eoi 最後冇省肯批491俾我
咁我再想用hk stream 申請學生簽證會唔會俾佢因為有移民傾向而reject
Tg傾?
你好,我想同de facto partner一齊申請190,見申請partner visa要交好多文件,又要打4 pillars啲文,驚未必夠文件申請,所以想問190 declare de facto會唔會冇咁複雜?難度會唔會易啲?
有諗過分開兩個single咁申請,但一個85分一個75分,又驚未必兩個都有invite,睇吓巴打有冇意見!感激
唔會。
所以想問190 declare de facto會唔會冇咁複雜?難度會唔會易啲?
會容易少少,但係該交既關係證明文件都係要交。
想問一下 如果護士65分
係咪190應該唔夠分爭 申請Working visa比較可行?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞