澳洲移民 你問我答 (27)

1001 回覆
36 Like 2 Dislike
485未過期 等緊190 grant. 有bridging
已經攞到interim medicare
想問可唔可以cancel ovhc?
定係會當 against condition 8501 (maintain health insurance)
Thanks.
你好 想問如果拎工作簽證過去Melbourne 係咪住4年就可以入藉拎 citizen?
我拎工作簽證過到去我老婆可唔可以過埋去?
佢去到既話要做野係咪要再申請工作簽證?
有冇咁大想頭呀師傅
up 錯, 拎pr 先岩
麻煩曬巴打解答
咁啱我本身就係rural region 做野
我叫細佬望下睇下佢本身幾多分先

once again thanks for your time
你冇澳洲local experience 難搞啲,不過以我所知呢邊PwC 有sponsor香港人oversees 482
你申請visa 幫佢申請埋咪得
巴打你好,想問有關vic 190visa

我上年12月畢業,今年大概5月份交了485申請。因為我第一次來是2012前,所以我要申請skill assessment 先可以遞交485申請。因為果陣遲左整而student visa亦expired 了,所以迫於無奈下我申請左個visitor visa來留係澳洲。現在我是拿著bridging a visa, 但是因為我要返工,所以我一直在拖visitor visa的體驗。而我一直在等485的approval, 而485體驗我都做左。

看到現在190改了,請問我可以去申請EOI?我現在在維州一間公立醫院做Registered nurse, 但係我喺神經外科做,只有3個月經驗,anmac的skill assessment 已有,還有pte overall 74,想知道已有幾個visa的申請下,可以直接申請190嗎?thank you 巴打
唔知道,不過應該快。
建議就等攞到190先cancel。
想問如果拎工作簽證過去Melbourne 係咪住4年就可以入藉拎 citizenPR?
可以咁講。

我拎工作簽證過到去我老婆可唔可以過埋去?
可以。

佢去到既話要做野係咪要再申請工作簽證?
唔使。
看到現在190改了,請問我可以去申請EOI?
可以入。

想知道已有幾個visa的申請下,可以直接申請190嗎?
可以,你收到vic nomination的話。
qld 聽日都open lu
巴打我同你same case 介唔介意留一留tg分享情況
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞