澳洲移民 你問我答 (27)

1001 回覆
36 Like 2 Dislike
1 如果本身係香港無做開生意 / 無A$5m 的話,無得搞。
2 482僱主擔保簽證無年齡限制,所以唔係無可能,有公司願意請就可以試下申請。

你咁既case,最好就搞482,具體點搞就要睇睇你具體背景。
唔需要同一個regional area。
Thanks 巴打
大公司100% 無可能會幫grad 擔保482

我識嘅會計482grad 都唔係會計行,而且請嗰啲人都係攞scholarship 入pg grad
我冇諗住入big4啦
有公司肯請我做audit就仆都仆過去
反正條career path都係咁

由我巴,先感謝你無私貢獻。

想請問下,今年三十歲先轉行IT web developer,係online讀緊computer science master,諗住兩年後申請482visa,但後來發現佢地有491 visa, 可用親戚sponsor於遍遠地區工作及3年攞PR,請問491洗唔洗都要至少2年經驗先申請到,同埋兩個visa比較下邊個會推薦? 感謝
22-23個移民幾時開
純發洩
我都等緊
啱啱夠3 年工作經驗諗住申請
你仲未去到adelaide
offshore programmer 都無開過
查完 靠我而家積蓄應該應付唔到
你有冇扣年資呀? ACS扣左我4年
由巴你好
想問下如果想讀專科2年dip 有無咩推介?
我未來做藍領都無所謂
係驚有啲學校係伏 到時讀完又搵唔到野做
唔該曬
482 visa個2年工作經驗需要有相關學歷之後2年既full-time工作經驗,所以你依家未有相關學歷的話要比較耐。

491的話需要你有一個skills assessment先有機會,而IT Web Developer就咁睇你短時間之內都未必滿足到skills assessment要求,除非你以前既工作經驗有幫助如果唔係都未必做得到。
無得就咁比意見,需要了解你既背景情況先可以比到advise。
我有個vtc職專文憑、另外又有個毅進
二十頭
英文垃圾 我惡補緊
請問有無咩意見比到我?
唔該由巴!
可能7月31
幫佢諗埋理由 換政府要耐少少
讀書或者working holiday ,黎到再博有僱主擔保
我就係想行讀書 諗緊邊行就業前景比較好
同邊間學校好 我唔介意比多啲錢搵好啲既學校
只係想有個指引
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞