澳洲移民 你問我答 (27)

1001 回覆
36 Like 2 Dislike
申請左去南澳果頭嘅大學master (下年年頭入學)等左成個幾月都未有消息….student visa 又未有得apply… 份工又要3個月通知先走得,除左等,唔知可以點。。。
已經做完biometric個半月 (491 visa)
但immi ac仲係叫我arrange biometric collection係咪正常?
驚會延遲審批時間
我有幾個offer 都等左個幾月先收到 (唔係南澳,係VIC) 希望你都會好快收到啦
Thx, 你申請student visa 幾耐先批?
我女朋友等左2個禮拜就出左
6月尾apply
Body check 完第8日就收到student visa
到依家都覺得自己好幸運
仲未submit
你係報spring or fall semester?
Fall semester
睇嚟遲d apply會快d有
公務員 宣埋
仲移到? 讀書 如果
My Frd’s gf 佢女友去讀master
我嘅理解有冇錯
你朋友嘅女朋友佢去讀Master,咁關你咩事?
定係你幫朋友問?
如果要續學簽visa 500, 但係中途轉咗學校+轉科(nursing master轉 MBA),咁喺續簽個GTE使唔使解釋返點解要轉科?

定其實assessor唔會睇上一次申請嘅GTE,續簽淨係寫依家讀緊嘅科就ok?!

唔該晒由巴
係幫佢問
佢女友讀 同留 佢地果陣可以結埋一齊黎 但讀既係佢條女
想問下如果原本已經有大學學位 想報讀西廚來移民 但係西廚屬於diploma 係咪唔可以downgrade報讀?
等下吧,可能係因為financial year。
禁落個arrange biometric collection睇下你個名仲係唔係度。

係度就即係有問題建議你打去centre問問。

無左即係唔使理。
點解咁多人覺得搞唔到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞