澳洲移民 你問我答 (27)

1001 回覆
36 Like 2 Dislike
可唔可以讀返high dip呢,易d
我想問下有冇人知申請visa(500)個Genuine temporary entrant (GTE) 應該點打 /有冇咩要留意
你讀過master基本上都唔使旨意讀high dip,就算得bachelor 你報high dip都唔係咁易拎到student visa,建議你追下post
向下讀好易reject你。有朋友都係向下讀reject咗 student visa。
由我巴
3月20號入紙,等到今日都未有結果,係咪可以打定輸數?
3+4整車
唔知道你既case,所以唔一定。
我可以理解為?等得耐唔一定衰?
同埋呢個點解咁耐既?
如果想行master條移民path, 遲啲有pr之後可唔可以帶埋配偶父母黎?
我可以理解為?等得耐唔一定衰?
是的,我岩岩有一個2月底既申請,上個禮拜先批,不過係讀master既。

同埋呢個點解咁耐既?
唔知道,每個case情況唔一樣。
睇配偶個邊家庭是否符合要求,例如健康,行為,家庭平衡測試。
我想知佢地會唔會唔批?
當然會有呢個可能,難道你覺得移民局老奉一定要批簽證?
請問我交左500application 之後未批前結婚既話係咪要即係交1022form交資料?有冇話可唔可以等批左之後先改?
要入1022表,但係唔一定要馬上交資料and/or加配偶入申請,睇你想唔想即刻加配偶定之後先加。
由巴
想問下482係咪唔使skills assessment ?
即係如果有顧主擔保而個職業寫到係on list 嘅
咁就可以?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞