澳洲移民 你問我答 (27)

1001 回覆
36 Like 2 Dislike
我個意思係咁
我唔搞乜移民啦,乜簽證都唔貪
只係想用外國人身份開檔野,打發時間
稅就照外國人經營交
係咪可行?
#我能我冇表達好,係不移民為前題,即是日本你可以用外國人身份做生意咁
請問由我巴
知唔知onshore 190 vic而家要有幾多分先批?
由我爸,想搵你幫手搞482 visa,希望你留個contact再同你傾
DIY 三萬可能都好緊緊。仲要係澳洲+扁鼻狗,真心建議你搵agent同預多啲 budget 。同狗狗去到澳洲要quarantine10日,嗰到都要錢。
呢家應該得
之前貴好似係因為冇寵物機位,高峰期我睇過一隻貓兩萬蚊
旅遊簽證過嚟幾耐先至好申請tafe?
無一個說法,總之有效期內遞交上去就OK。

如果只係讀下Udemy嘅整車online course & 幫朋友車房做下義工夠唔夠說服力申請汽車維修?
老實講就唔係好夠。
境外同境內申請讀書個批核難度差幾遠
同一個case可以係grant同refuse既分別。

想知批核難度會唔會因為係on list嘅工種從而易d批student visa比我
唔會。
1 你呢個capture係Priority Migration Skilled Occupation List (PMSOL),唔係 Medium and Long-term Strategic Skills List (MLTSSL)。

2 Adv Diploma 做唔到Engineer (因為需要degree),只可以做Draftsperson。我岩岩睇過下可以考慮Electrical Engineering Draftsperson 311211,都係MLTSSL上面。
以前都話有個退休投資簽證既,依家都無埋,所以無咩岩你想法既簽證啦。
VIC網站有,一時間搵唔到,你自己睇睇。

同埋每個occupation都唔一樣。
TG: @will1878, 岩岩今日有個482批,等左2個半月。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞