澳洲移民 你問我答 (27)

1001 回覆
36 Like 2 Dislike
想問現階段除左等係咪無野做到?
是的。
由巴,因為我好想去Melbourne多過澳洲其他地方,如果3X歲RN都做到一定年資,如果之後整好個澳洲牌,上出名求職網,seek呀之類,會唔會有482的機會???最好梗係186啦,不過都冇可能

我英文pass咗但唔想再追superior, 所以唔諗189,190之類啦如果去唔到VIC, 其他地方491/482都會試嘅491現計95分

求經驗分享得唔得,同有咩建議?
想問下近排批既巴絲大約等左幾耐?
可以講埋幾時申請嗎?
Melbourne 大把機會
幾間public都一直請人
royal Melbourne , petermac 果d 都有好多香港rn 拎482/186 offer, depends your specialty
你而家快手搞掂個牌同搵工就得
https://www.seek.com.au/job/57498001

隨便係seek都一search就有啦。
無睇呢個被MARA bar左個registration既人既videos。

有無話個優惠政策只係last from 01/07/2022 - 30/06/2023?
入面中間有講但標題無

Btw MARA bar左即係點
有 但係佢話佢覺得會延長
佢唔係agent 啦
比人釘左牌
不過仲有面出黎先勁
這是份工在Geelong不是Melbourne,我睇到好幾個月了

另外本人specialty比較小眾,Melbourne大院如RMH之類係唔會有,附合條件又寫sponsor據我觀察大概3個月先有一次咁少,我seek呀jora呀之類睇好多,重成日上網update policy,只係想問吓如果冇寫sponsorships的post都照報的話,以你咁多經驗覺得可唔可以
Geelong 其實好撚近Melbourne
你有冇諗過晚上放10點幾早上返6-7,來回要分別預個一幾鐘?重要人頭計每個月貨金買月票?

定係要好似係香港一樣,日日瞓醫院quarter唔返屋企???

重有,Geelong 491不能在Melbourne工作,定你想我482 Geelong工作但住Melbourne?
師兄係考OET /IELTS定PET
利申 準備考OET 但有少少淆
Listening 有啲難
你要返工住geelong 得啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞