澳洲移民 你問我答 (27)

1001 回覆
36 Like 2 Dislike
咁喺續簽個GTE使唔使解釋返點解要轉科?續簽淨係寫依家讀緊嘅科就ok?!
唔需要詳細解釋轉科原因。
有degree去申請diploma會好大風險拒簽。

唔係唔可以既,係難度大好多囉。
你可以睇下介紹課程既網站,應該有個career outcome既介紹。
即係得?

不過上網大陸d官都得
果堆共產添 唔怪得話 黑警都得
黑警唔知,因為character 張表有問有無入過armed forces
如果armed 海關 入境 懲教 Icac 都有槍 都計
理論上係
拎完485係咪就咁等3年係偏遠地區就可以直接189/191?

英文程度個到係咪有UK PASSPORT就唔使考IELTS
搵由我巴搞掂student visa
5月10日入紙
6月5日先搞掂body check
7月26批左visa
9月中開學

依加搞緊寄家當
有無ching 有介紹
拎完485係咪就咁等3年係偏遠地區就可以直接189/191?
是的。

英文程度個到係咪有UK PASSPORT就唔使考IELTS
你指申請485的話,建議都係考一考。189/191 HK Stream唔使。

希望有巴打介紹
485都要考英文試架 真心唔知

咁要全6定全7? A卷定G卷?
想問下由我巴知唔知social work 190 visa大概要幾多分先有機會收, 因為就黎grad, 諗緊要唔要博下用190 快d拎個PR, 但計計埋埋而家都係得75分, 我諗起碼要考返個ILETs 8分或者拎多個NATTI 先夠分, 諗緊博唔博好, 定直接485坐4年, 因為PR買樓真係so好多
你要做埋野拎經驗+考8分IETLS, 做得黎都已經3~4年
同埋好老實講樓價呢兩年至少跌10-15%睇你買幾貴個7-10% EXTRA既錢可能到最後唔係咁重要
考pte , 唔好考ielts
Pte 比較簡單
Naati 即管試吓
Youtube 有免費resources 可以練
但PR都要一段時間 睇你點睇樓市
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞