澳洲移民 你問我答 (27)

1001 回覆
36 Like 2 Dislike
要睇你過唔過skill assessment by EA
Enginner要degree level,Adv Diploma做唔到enginner,睇返EA既guideline。

https://www.engineersaustralia.org.au/sites/default/files/MSA%20Booklet%20(March%202020).pdf
Draftsperson都係MLTSSL入面。
由我巴,想請問如果plan 下年七月開學讀master, 有無話d 申請預早幾多要搞?
暫時打算今年8月考咗ielts 先,報學校見係下年4月尾先截止,應該年頭(2月左近)會報學校confirm 埋offer就申請visa, 呢個時間表合唔合理?
Thanks
巴打,最近有冇482 big4 audit firm成功sponsor個案?
最好提早半年開始搞,時間表應該ok無問題。
[我哭撚咗 等個student visa 500 等到後日上機都未批
Sydney u 就8月1 開sem😭
Airbnb都book 咗7日
我是唔是要搞旅遊簽證到咗澳洲再轉呢?
有無師兄幫幫手🥹
唔知道,big4咁高大上未輪到比我做
想問下樓主我應唔應該申請eta先上到23班機
落到地再搞其他野🥲🥲定應該點好
提早半年係由報學校開始,對唔對?
報學校我估應該快既,主要係visa 打算由負責讀書嘅另一半申請批咗之後,先再申請我自己伴讀簽,如果係咁係咪再早一兩個月開始報好d
想問下有無DIY申請485懶人包?
自己搞得掂嘅唔想俾錢人搞

年尾讀完,IT科,偏遠地區,會讀professional year,PTE 2020年10月考,到時應該仲valid

感謝
好似一兩日就收到啦!
Thanks 由我巴,結果啱先grant左190了,唔該哂!
由lodge visa到grant 用左3個半月,3月尾lodge visa
我而邊係兩個半月多少少,5月頭入 岩岩批
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞